Alexander Nilsson klar för Sirius

01082021_1627814089.jpeg

Mittfältaren Alexander Nilsson, de senaste tre säsongerna i superettankonkurrenten Assyriska, blev på tisdagen klar för spel i Sirius de kommande två säsongerna.

Tränarteamet vet precis vad man får.

– Det är en spelare vi har följt i många år. Vi vill klara av att höja tempot i vårt anfalls- och försvarsspel, och Alex är en spelare som klarar av många maxaktioner på en fotbollsmatch och är beredd att ta många meter i djupled. Det är en bra pusselbit rent egenskapsmässigt som kan hjälpa oss att dra upp tempot och ett bra komplement till våra övriga offensiva spelare, säger Thomas Lagerlöf, och fortsätter:

– Som alltid när vi värvar spelare vill vi också ha bra människor att jobba med och vi har sällan fått så samstämmiga referenser som vad gäller Alex; att det är en superkille. Han kommer att vara nyttig för Sirius i framtiden och är en spelare som definitivt har allsvenskan i sig den dagen vi kommer så långt.

På tre säsonger i Assyriska har det blivit 42 seriematcher och 7 mål för snart 25-årige Alexander Nilsson, som har IFK Vaxholm som moderklubb. Innan tiden i Södertälje har han även hunnit med att spela seniorfotboll för Vallentuna BK, där han gjorde a-lagsdebut i 17-årsåldern, och IK Frej, efter att ha spenderat ungdomstiden i Brommapojkarna. Nu ser han fram emot nya utmaningar.

– Jag har haft några år i Assyriska nu som har gett mig chansen att spela på den här nivån, och kände väl efter den här säsongen att det är dags att ta nästa steg. Kim och Tolle var ute ganska tidigt och visade att de ville jobba med mig och vad de ville använda mig till, och så gillar jag att Sirius inte bara ser på nästa säsong utan har en långsiktig plan för hela klubben. Där har vi gemensamma mål, jag och klubben, som jag hoppas vi kan uppfylla tillsammans.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är väldigt all-round. Kanske inte så spektakulär, men bra taktiskt, kan ta till mig olika roller, och löpstark och gillar att gå iväg i djupet. En genombrottsspelare. Den här säsongen har jag spelat på alla positioner utom målvakt, men jag trivs kanske bäst på mittfältet. Jag har haft en fri roll på kanten där jag får gå in och ta mina löpningar och såra backlinjen, men jag kan också spela centralt.

Vad har du för mål inför nästa säsong?

– Vi har ett gemensamt mål, att spela i allsvenskan. Jag tror på klubbens visioner och strategi för att nå dit, och det är därför jag är här. Jag är bekant med ganska många av spelarna, och mötte dem redan i Division 1 när jag spelade i Frej. De spelar en fotboll som tilltalar mig, och som jag hoppas ska passa mitt spel. I en ny klubb måste du alltid anpassa dig till miljön och sådär, men eftersom jag har många bekanta här och med det jag sett av Kim och Tolles ledarskap tror jag det kommer att gå ganska snabbt att acklimatisera sig.

Framöver väntar en mindre operation för Alexander, där en platta i foten ska tas bort. Därefter väntar rehabträning under december innan han ansluter till truppen som återsamlas efter semestern i början av januari.

Alexander Nilsson
Född: 1990-12-11
Längd: 180 cm
Vikt: 76 kg
Position: Mittfältare
Moderklubb: IFK Vaxholm
Övriga klubbar: Vallentuna BK (-2011), IK Frej (2011-2012), Assyriska FF (2013-2015)

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch