Alexander Hedman femte nyförvärvet

01082021_1627814510.jpeg

19-årige Alexander Hedman har tillhört AIK sedan 13-årsåldern, och spelade den gångna säsongen med klubbens U19- och U21-lag. Inför nästa säsong var det dags att ta nästa steg i karriären, och efter att han tränat med Sirius under ett par veckor innan juluppehållet är det nu klart att Alexander Hedman skrivit på ett treårskontrakt med Blåsvart.

– Alexander har alla möjligheter att kunna bli en utmärkt siriusspelare inom en snar framtid. Han är väldigt snabb, har en bra vänsterfot och visade i träning prov på en ganska bra speluppfattning också, och då är mycket på plats. Han spelar främst som ytterback, men kan nog komma upp i en ytterposition i ett 4-3-3 också, säger Thomas Lagerlöf.

Seniorfotboll blir en ny utmaning för den unge vänsterbacken, som under sina två träningsveckor på Löten snabbt kände sig hemma.

– Det kändes verkligen rätt. Jag har spelat någon träningsmatch med AIK:s a-lag, men det här blir en ny utmaning för mig och det känns väldigt bra. Jag tror att jag har stora möjligeheter att utvecklas i Sirius, och man kom väldigt snabbt in i gruppen med många sköna grabbar och bra tränare, säger Alexander Hedman.

– Jag är snabb och löpstark, kommer förbi på kanten ganska ofta. Jag ser väl inte att jag kommer kunna ta en startplats direkt, men när jag väl spelar så kommer jag göra mitt bästa och förhoppningsvis bidra med en del poäng.

Alexander Hedman
Född: 1996
Position: Vänsterback
Moderklubb: Stuvsta IF
Övriga klubbar: AIK (-2015)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch