Akademispelaren Glad Egbedi säljs till AGF Århus akademiverksamhet

_DSC3858

Akademispelaren Glad Egbedi säljs till AGF Århus akademiverksamhet. Det här är Sirius Fotbolls andra försäljning på akademinivå efter Benjamin Kimpiokas övergång till Sunderland AFC. Glad fortsätter att spela i Blåsvart under våren och ansluter till sin nya klubb den första juli.

Glad Egbedi kom till Sirius Akademi från TÖFF inför säsongen 2021. Därefter har han spelat sig genom flera årskullar av akademin och tillhör nu P19A, det vill säga vårt äldsta akademilag. Parallellt med akademimatcher har Glad även gjort ett antal framträdanden i U21-sammanhang för Sirius samt även varit med och tränat med A-laget under hösten 2023.

Vid sidan av spelet i Blåsvart har Glad dessutom gjort en landskamp, samt varit med på ett antal samlingar, med det svenska P08-landslaget.

– Det känns roligt att få fram spelare som gör avtryck på klubbar utanför Sverige. Glad har gjort det väldigt bra under sin tid i akademin och i och med att han och familjen kände att de ville vidare så är vi glada över den överenskommelse vi nått med AGF Århus. Jag önskar Glad all lycka framöver, och hoppas att samtliga tränare som arbetat med Glad känner stolthet över den försäljning som sker, säger Oscar Zettergren, akademi- och ungdomschef.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch