Akademispelare gästspelade i Norwich

01082021_1627856827.jpeg

Jamie Roche är akademispelare i Sirius U17 och hade nyligen nöjet att få träna med U18-laget i engelska Norwich City FCs akademi.

Jamie fick träna dagtid samtidigt som Norwich A-lag och U23 tränar på deras anläggning Colney Training Centre utanför Norwich. Resterande lag i klubbens akademiverksamhet, U9 till U16, tränade på kvällstid.

Anläggningen i Nowich är av det större måttet och där finns både inomhushallar och utomhusplaner, totalt fyra fullstora 11-manna planer samt fysrum, sprintbanor, matsal och gym m.m. Det tekniska sparas det inte heller på och allt registreras med antingen video eller GPS-teknik för att hjälpa spelare att ligga rätt i träning och ta kliv i sin utveckling.

Vi har ställt några frågor till Jaime om upplevelsen.

Hur hamnade du i England och hos Norwich City?

– Jag tränade med Ipswich Town när jag var 12 år och har haft kontakt med en akademichef därifrån. Han har precis blivit akademichef för Norwich City så jag blev inbjuden att åka dit och träna en vecka.

Kan du beskriva vad du gjorde under din träningsvecka?

– Jag tränade nio pass måndag till lördag, varav två var i gymmet och en var fystester. Resterande träningar var på fotbollsplanen med boll. Vi körde ca 2 timmars pass och inför varje träning fick vi alla en GPS väst och ett pulsband. Under slutet av veckan gjorde jag ett medicinskt test där de tittade på hur mina leder, muskler, balanssinnet med mera fungerade. Under sista dagen fick jag spela match mot West Ham U18.

Vad tycker du är den största skillnaden mellan Sirius Akademi och Norwich Akademi?

– Fotbollsmässigt tycker jag det inte är så stor skillnad mellan Sirius och Norwich, största skillnaden är att Norwich har mycket mer resurser och en större anläggning. En annan sak var att alla pratar med alla, från A-lag till U18, och inför varje träning gick alla spelarna fram till tränarna och skakade hand.

Om du skulle sammanfatta dina intryck efter träningsveckan med tre ord, vilka ord är det?

– Lärorikt, intensivt, utmanande!

Tack Jamie för att du tog dig tid att berätta om dina upplevelser och lycka till i U17 Allsvenskan under säsongen.

Christian Pellving

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch