Akademiledare förstärker A-lagsstaben

900x700_akademiledare

En ny allsvensk säsong hägrar på Studenternas. I samband med säsongsupptakten har vi välkomnat nya ansikten till både spelartruppen och lagledningen. Två av nytillskotten i staben, Olle Ekman och David Hollinggård, är hämtade från Sirius Akademi.

Efter tre genomförda träningar kan vi nu konstatera att säsongen 2022 är igång på riktigt. Spelartruppen återsamlades i onsdag och laget fick ett varmt välkomnade av ett hundratal supportar som var på plats för att följa den öppna träningen på Studenternas.

I måndags, två dagar innan första träningen, återsamlades lagledningen. En stab med både nya och bekanta ansikten, huvudtränare Daniel Bäckström berättar om de två nytillskotten från Sirius Akademi:

– Det är glädjande att lyfta upp Olle och David i A-laget av främst två anledningar. Dels så innebär det att organisationen runt vårt A-lag blir ännu starkare och att vi på så sätt kan höja ribban ytterligare i vardagen. Den andra anledningen är att vi på nytt lyfter tränare som är fostrade i föreningens akademiverksamhet – en stor bedrift och viktig del i att bygga vår klubb.

Olle Ekman har varit aktiv i Sirius Akademi i nästintill ett decennium. Han har representerat akademin som både spelare och ledare, och i sin roll fystränare är han engagerad i flera akademilag. Olle har även deltagit i A-lagsverskamheten vid flertalet tillfällen under de senaste säsongerna. Nu när fotbollsåret 2022 drar igång blir Olle fystränare för A-laget.

– Jag är såklart otroligt glad och stolt över att få jobba med det jag älskar i den klubben jag tillhört i snart tio år. Det är väldigt inspirerande att ha sett den resa vi gjort, och nu få chansen att vara med och påverka den med det jag är bra på. Fysik är en viktig del av fotbollen, och där blir mitt jobb tillsammans med tränarteamet att göra spelarna lite bättre för varje dag som går. Att samtidigt fortsätta jobba med U17 och U19 är väldigt roligt och viktigt för mig, så att de spelarna som kommer upp till A-laget ska kunna klara av de fysiska krav som ställs på dem i en Allsvensk miljö, säger Olle Ekman.

Under säsongen 2021 utgjorde David Hollinggård en del analysteamet i samband med våra allsvenska matcher. Nu står det klart att hans engagemang utökas då han även kommer arbeta i A-lagets träningsmiljö under säsongen 2022.

–  Det ska bli väldigt kul att få chansen att vara på den resa klubben gjort senaste åren. Det ska bli spännande att bygga vidare det Adrian påbörjat med att ”tagga” våra träningar och matcher. Det jag ser framemot mest i år är att både vara delaktig i en allsvensk miljö kombinerat med mina roller i akademin, säger David Hollinggård.

OE_hemsidan

Olle Ekman.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch