AIK – IKS: Moses redo för comeback

  • App
01082021_1627850793.jpeg

Försäsongens näst sista träningsmatch spelar Sirius borta mot AIK klockan 17.00 på fredagen.

Allsvenskan närmar sig med stormsteg, och med bara lite drygt två veckor kvar till seriepremiären tar sig Sirius på fredagen an AIK i sin näst sista träningsmatch. Klockan 17.00 är det avspark på Skytteholms IP i Solna.

Matchen tillkom efter att den träningsmatch som först var inplanerad på lördag, mot Brommapojkarna, blev inställd på grund av deras avancemang till semifinal i Svenska Cupen, som spelas i helgen.

– När BP gick vidare i cupen och AIK åkte ur kändes det som en väldigt naturlig lösning. De är en av favoriterna till SM-guldet, och det blir ett bra motstånd. Det är bra träning för oss och det brukar vara bra inramning på Skytteholm, säger Kim Bergstrand.

Efter den starka upphämtningen men det snöpliga uttåget ur Svenska Cupen mot IFK Göteborg för två veckor sedan har Blåsvart tränat på hemma på Löten och slickat sina sår inför slutspurten på försäsongen. Fortfarande dras truppen med skador, och nya skavanker har tillkommit (bland annat har Niklas Busch Thor stukat foten på träning), men många är också precis på tröskeln som leder tillbaka in i matchspel.

– Vi har fått jobba mycket med små delar av spelet, det blir inte så mycket stora ytor, men de som tränar ser bra ut och från måndag hoppas vi ha mer folk på träningarna, säger Kim Bergstrand.

Till truppen har sedan den senaste matchen förstås återvändande Moses Ogbu tillkommit. Ett välkommet tillskott.

– Det känns jättebra att ha Moses tillbaka, speciellt som läget ser ut. Han vet precis hur allting funkar här och är mycket bättre förberedd nu än när han kom tillbaka i somras, säger Kim Bergstrand.

Är du inte på plats på Skytteholms IP sänds matchen på C More.

Trupp
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
5 Daniel Jarl
6 Johan Eiswohld
8 Kim Skoglund
13 Kyria Kambusi
17 Kingsley Sarfo
18 Jesper Arvidsson
19 Christer Gustafsson
20 Diego Montiel
30 Lukas Jonsson
31 Joshua Wicks
90 Moses Ogbu
William Freidenfelt
Sherko Faiqi

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch