Adam Wikman klar för fem nya år i Blåsvart

AW_hemsidan

Adam Wikman är nu officiellt en permanent del av Sirius A-lagstrupp. Under onsdagen kom Sirius Fotboll och Adam överens om ett A-lagskontrakt som sträcker sig över säsongen 2027.

Under säsongen 2022 har Adam främst spelat matcher med Sirius U19-lag och har, förutom matchande i P19 Allsvenskan, även representerat Sirius i U21-träningsmatcher under hela säsongen. Adam har även varit en del av A-lagets verksamhet och har under hösten tagit allt större kliv på planen, något som ledde fram till två allsvenska starter under hösten. Första starten ägde rum mot Hammarby på Tele2 Arena i oktober, en match som slutade 1-1. Därefter startade Adam även i den avslutande omgången på hemmaplan mot Varbergs BoIS, där skrevs slutsiffrorna till 2-3.

Adam Wikman anslöt till Sirius U15 under säsongen 2017 och har sedan dess spelat sig fram genom flera årskullar i våra akademiled. Nu står det alltså klart att Adam permanent kommer att tillhöra A-lagstruppen från och med säsongsstarten 2023.

Adam Wikman, fem nya år i Sirius, beskriv känslorna.
– Det känns jättebra över att ha skrivit på ett femårskontrakt med Sirius. Detta är något jag verkligen kämpat för och jag är jättetacksam för förtroendet som jag har fått från klubben.

Två allsvenska starter i år, hur ser du på framtiden?
– För min egen del så siktar jag på att nästa år försöka få spela och utvecklas så mycket som möjligt. Sedan så ska vi som lag försöka göra det ännu bättre än förra året.

Vad har du för råd till andra akademispelare som drömmer om ett A-lagskontrakt?
– Mitt råd till akademispelarna i Sirius som också siktar på ett A-lagskontrakt är att komma till träningarna och göra sitt bästa varenda träning och match. Dessutom ska man försöka ha så roligt som möjligt och njuta så mycket som möjligt på vägen.

Sportchef Ola Andersson:
– Adam har haft ett fint år och han har utvecklats i rätt riktning hela tiden. Det hårda jobbet han lagt ned mynnade bland annat ut i att han fick starta i allsvenska mötena med Hammarby och Varberg. I de framträdandena visade han även vilka kliv han tagit under året. Det här är ett bra exempel på hur vi vill att det ska fungera; unga spelare kommer från akademin och visar vad de går för.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch