Adam Ståhl blir Sirius andra nyförvärv

  • App
01082021_1627859168.jpeg

Den offensive spelaren Adam Ståhl, senast i Dalkurd FF, blir Sirius andra nyförvärv inför säsongen 2019. Han gör sin första träning på Löten på måndagen efter att ha skrivit på ett treårskontrakt med Blåsvart under morgonen.

– Det känns jättebra. Jag har haft ett bra snack med Ola och tränarna, de tror mycket på mig och förklarade Siriusläget för mig. Jag kände att det här var rätt steg i min karriär, så jag är jätteglad, säger Adam Ståhl.

>> TV | Intervju med nyförvärvet Adam Ståhl

24-årige Ståhl inledde karriären i Boråsklubben Brämhults IK innan han efter en tid i Elfsborg fick sitt genombrott som seniorspelare i grannklubben Norrby IF. Där var han med på resan från division 2 2013 till Superettan 2017, och i sin första säsong i landets näst högsta serie gjorde han sju mål och nio assist när Norrby slutade tia.

Succésäsongen ledde till att han såldes till Kardemir Karabükspor i den turkiska högstaligan, men efter ett halvår i Turkiet bröt Ståhl kontraktet och flyttade hem till Sverige, där nästa klubbadress blev Dalkurd FF. Där blev det 11 allsvenska matcher under hösten 2018.

Idag blev Adam Ståhl Siriusspelare för de närmaste tre säsongerna, och efter en karriär som också tillbringats mycket ute på kanten är det främst som anfallare den 185 cm långe västgöten värvas till Blåsvart.

– Vi har letat efter en särskild profil, och Adam är en spännande spelare i en bra ålder. En forward som både kan kombinera framför en backlinje men också är väldigt rapp i djupled, och det är det vi har sökt. Vi har haft honom på vår radar tidigare men inte haft möjlighet att ta hit honom. Nu har han byggt på sig ytterligare erfarenhet med spel i Turkiet och i allsvenskan, och det ska bli väldigt spännande att jobba med honom framöver, säger Sirius sportchef Ola Andersson.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch