Adam Hellborg lämnar Sirius Fotboll

AH01

Det är nu klart att mittfältaren Adam Hellborg rör sig vidare mot nya utmaningar efter tre år som Siriusspelare.

Adam kom till Sirius inför säsongen 2020 och tog snabbt en ordinarie plats på mittfältet under säsongen som helt spelades utan publik. Det blev totalt 27 framträdanden i Allsvenskan under hans debutsäsong i Blåsvart. Poängkontot förblev tomt under debutåret, men säsongen därefter utgick Adam ofta från en högre mittfältsposition vilket också resulterade i tre gjorda mål och en assist i Allsvenskan 2021. Poängskörden fortsatte i år, Adam spelade fram Christian Kouakou till ledningsmålet mot Elfsborg på Studenternas i maj, och han gjorde även 2-0-målet i hemmamatchen mot Degerfors i juli. Nu står det klart att Adam går vidare mot nya utmaningar i sin karriär.

Adam Hellborg:
– Jag vill rikta ett stort tack till IK Sirius för de här tre åren. Jag vill även tacka mina lagkamrater och ledare runt klubben. Sist men inte minst supportrarna som varit fantastiska under den här tiden, lycka till i framtiden.

Sportchef Ola Andersson:
– Adam kom till säsongen 2020 och blev en viktig spelare på mittfältet under sin debutsäsong i Siriuströjan. I år har det blivit mindre speltid och i och med att hans avtal går ut efter säsongen har vi diskuterat framtiden. Dialogen har resulterat i att Adam kommer att söka nya utmaningar inför nästa säsong.

Adam Hellborg – allsvenska siffror i Siriuströjan:

  • 74 framträdanden.
  • Fyra mål.
  • Tre assist.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch