Gemensam ligaboll från SELECT i Allsvenskan

01082021_1627850134.png

När årets Allsvenska säsong drar igång blir det med en gemensam ligaboll från SELECT. Något som tagits emot positivt av både ledare och spelare.

– Bollar av olika märken har väldigt olika egenskaper, säger Kim Bergstrand. Det gör allting mycket enklare för spelarna när man eliminerar skillnaderna oavsett var matcherna spelas.

Årets ligaboll kommer från Select och laget har tränat med bollen i några veckor vid det här laget.

– Den känns väldigt bra, säger Ante Ericsson. Faktiskt lite retrokänsla från när jag var yngre och försäsongsträningen drog igång på stenhårda planer med lika stenhårda SELECT-bollar, som legat i ett kallförråd hela vintern. Det har hänt en hel del sedan dess, det här är en väldigt bra boll.

Målvakterna hade till en början lite besvär med bollen, som har en glatt yta, innan de vant sig vid egenskaperna.

– Ja, det var lite knepigt att få fast bollen till en början men det är stor skillnad nu mot hur den kändes det första passet, säger Lukas Jonsson. Det är en väldigt skön boll och jag tror att utespelarna kommer att ha mycket roligt med den under säsongen.

Fakta ligabollen för Allsvenskan och Superettan:
Den officiella ligabollen kommer att användas av samtliga lag i Allsvenskan och Superettan från och med säsongen 2017. Bollen tillverkas och levereras av SELECT. SELECT tillhandahåller sedan tidigare officiella ligabollar till fem andra Europeiska ligor, bland annat Danska Alka Superliga sedan 2015, Belgiska Jupiter League sedan 2010 och till holländska Eredivise, under namnet Derbystar, sedan 2006.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch