Inför: IK Sirius Dam – Hammarby IF DFF

01082021_1627804652.jpeg

Nedräkningen har börjat. Efter morgondagens match mot Hammarby återstår det bara en match innan seriespelet drar igång. Tränartrion med Olof Unogård i spetsen bockar av frågetecken för glatta livet och spelarna börjar hitta rätt i nya spelidéer och tankegångar.

En av dem som definitivt verkar ha hittat rätt är Julia Lyckberg. Och hon är hungrig på seriespel.

– Så är det. Det börjar kännas lite otåligt nu, inte bara för mig utan för de flesta i truppen.

Precis som resten av laget är Julia svårt taggad och ser fram emot morgondagens match med glädje.

– Vi har en bra känsla i gänget och det ska bli kul att få möta tufft motstånd.

Även om hon inte själv riktigt vill kännas vid det så har Julia haft en mycket bra upptakt. En spökande baksida stoppar dock från spel i morgon men det är inget som oroar Julia.

– Det är klart att det vore kul att spela men jag vill hellre vara redo när serien drar igång.

Den framgångsrika upptakten tillskriver hon det nya upplägget som tränarna tagit med sig in i laget.

– Det är inspirerande med vårt nya upplägg där fysen gått in i fotbollen på ett helt annat sätt än tidigare. Vi har börjat bygga från grunden och byggt upp varje del av spelet på ett nytt sätt. Det ger oss en trygghet att falla tillbaka på. Jag känner att jag blir mer avslappnad av det och kan spela ut på ett helt annat sätt.

Julia berättar att de pratat igenom förra matchen och varför den gestaltade sig som den gjorde.

– När vi kom ut hade vi hade lite svårt att veta vad som krävdes av oss för att vinna. Vi var inte tillräckliga första trettio och Täby var för bra för det spel vi valde. Vi blev tvungna att snäppa upp oss och då blev det genast ordning igen. När vi kommer i seriespel – och även i morgon – kommer vi inte att tillåta oss att inleda som vi gjorde utan vi slår på direkt från start.

Saknade i morgon är som tidigare berättat Julia Lyckberg. Dessutom Moa Mattson, studier i USA, Tyra Kajgård som skriver prov, Maja Andersson och Aisha Faiqi som både har bekymmer med en fot och Elin Åkerman som är sjuk.

IK Sirius Dam – Hammarby IF DFF

Lördag 28 mars, 14:00

Lötens IP

Truppen: Emma Holmgren, Agnes Nyberg, Josefin Lindström, Sara Back, Fanny Andersson, Amanda Johansson, Tempest Norlin, Mikaela Björklund, Märta Säfström, Caroline Lundberg, Stina Melin, Ingrid Wixner, Josefin Meyer (ev.), Nikki Claesson (ev.)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch