Inför IK Sirius FK – Sundsvalls DFF

01082021_1627846578.jpeg

Elitettan närmar sig allt mer upploppsrakan, bara sex matcher kvar, varav hela fyra utspelar sig på hemmaplan. I säsongens fjärde sista match på hemmaplan tar ett revanschsuget Sirius sig an Sundsvalls DFF i morgon, på Lötens IP.

Det är ett Sundsvalls DFF med kniven på strupen som kommer till spel på Lötens IP i morgon. Laget har haft en motig säsong och efter sommaruppehållet har man visserligen tagit programenliga segrar mot bottenkonkurrenterna Sunnanå och Älta men i övrigt har resultaten inte riktigt velat gå Sundsvalls väg.

Närmast kommer Sundsvall från två raka förluster och laget är i ett skriande behov av poäng för att kunna ta klivet över nedflyttningsstrecket och rädda ett nytt kontrakt i Elitettan. De möter ett Sirius som befinner sig i ett minst sagt positivt flow för tillfället, och lär få kriga rejält för att få med sig någon eller några av de poäng som står på spel i morgon. Den senaste matchen blev det visserligen förlust för Sirius men förlusten kom mot suveräna serieledarna LB07 i deras hemmaborg, och det krävdes en straff för att hemmalaget skulle ta hem segern.

– Klart det var tufft att förlora men samtidigt kände vi att vi mötte en väldigt bra motståndare, säger Fredrik Bernhardsson. Det ska mycket till för att rubba LB07 på deras hemmaplan. Vi räckte inte riktigt till där nere men vi har kollat matchen i efterskott och konstaterat att vi gjorde en väldigt bra match trots allt. Gruppen har ett fortsatt bra driv och en väldig revanschlusta.

Senast Sirius och Sundsvall drabbade samman blev det seger för Sirius med 4 – 1 borta på Norrporten i juni. Mål av Fanny Lång redan efter tre minuter. Lätt match i morgon?

– Absolut inte. Där uppe var vi väldigt effektiva och gjorde en grymt bra match. Det blir definitivt en utmaning att upprepa den. Nu ser situation lite annorlunda ut eftersom Sundsvall är i skriande behov av varje poäng. Vi väntar oss ett vilt kämpande lag så vi måste fokusera alla våra krafter för att få med oss ett bra resultat.

Coach Bernhardsson rapporterar ännu en bra träningsvecka, med effektiva bollpass under tisdag och  torsdag och han räknar med att kvällens pass blir minst lika bra. Dock har veckan sett lite annorlunda ut än brukligt.

– Vi känner oss väl förberedda inför morgondagen så vi bröt av träningen med en ”alternativ aktivitet” och gick ut och åt tillsammans under en kväll.

Truppen är nära nog komplett och ger Fredrik Bernhardsson angenäma bekymmer eftersom alla spelare frånsett långtidsskadade Märta Säfström, Clara Ringmar och Josefin Jarstad är tillgängliga för spel.

IK Sirius FK – Sundsvalls DFF

Lördag 24 september, 15:00

Lötens IP

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch