Inför: Limhamn Bunkeflo – IK Sirius FK

01082021_1627846096.jpeg

Det är roligt att vara blåsvart nu. Herrarna ångar på, på sitt håll och damerna går fram klarhet till klarhet. Närmast väntar årets största utmaning när man i morgon ska ta sig an suveräna serieledarna Limhamn Bunkeflo på bortaplan.

I slutet av maj möttes lagen på Lötens IP. Sirius tog ledningen redan i den 10:e minuten när Elin Åkerman höll sig framme, men därefter tog Limhamn Bunkeflo hand om målskyttet och kunde till slut vinna med 3 – 1.

Sedan dess har mycket hunnit hända. Sirius har styrt upp både det ena och det andra och försvarsspelet sitter som gjutet samtidigt som anfallsspelet har kommit igång på allvar. Limhamn Bunkeflo har sedan omstarten gått på ett par minor. I den första omgången efter sommaren blev det förlust mot Växjö och i den senaste omgången även mot mittenlaget Kungsbacka. Sirius å sin sida ångar på som om det inte finns någon morgondag och är ännu obesegrade under höstsäsongen.

Ännu en fullpoängare senast. Nu mot svårspelade Hovås Billdal. Vad är det som händer?

– Vi var kraftigt tillbakapressade under andra halvlek och lyckades ändå vinna, säger Fredrik Bernhardsson. Ett riktigt styrkebesked, efter en fantastisk arbetsinsats, som är skönt att ha med sig när vi åker i morgon.

Limhamn Bunkeflo har två förluster i år och båda har kommit sedan Elitettan startade om. Är de i en formsvacka?

– Svårt att säga men det var helt klart oväntat att de skulle förlora mot Kungsbacka senast. Inget vi drar några växlar på dock. Det är klart att det har en viss betydelse att vi kommer från vinst och de från förlust men vi åker ner för att möta serieledarna och det är en uppgift vi är väldigt ödmjuka inför.

Morgondagens match är definitivt den tuffaste den här säsongen. Fredrik Bernhardsson har gjort läxan och ser två huvudspår som måste sitta för att Sirius ska kunna välta serieledarna.

– Först och främst gäller det att sätta det vi gjort så bra hittills, vårt försvarsspel där kollektivet levererar i match efter match. Sedan gäller det att våga vara kyliga och konstruktiva, i anfallet, när vi vinner boll. Det har vi jobbat en hel del med under veckans träning.

Träningsveckan i sig är Fredrik väldigt nöjd med och hans sammanfattning är kort och koncis: ”Kvalitetsmässigt superbra”. Vinsten senast gav rejält med energi och det har också visat sig under träningspassen. Hur truppen formeras visar sig först efter dagens träningspass som nu är i full gång.  Agnes Nyberg är efter sin landskampsutflykt med F16/00 senast och även Emelie Magnusson är tillbaka i truppen. Istället är Emma Holmgren borta från dagens träning, på landslagsuppdrag, och ansluter på plats under morgondagen.

Truppen äntrar tåget strax efter nio i morgon och just tågresa till bortamatchen är något som Fredrik ser en hel del fördelar med.

– Det ger en skön frihet. På tåget kan vi röra oss och hålla igång kroppen på ett helt annat sätt än i en buss eller på flyget.

Limhamn Bunkeflo – IK Sirius FK

Söndag 18 september, 17:00

Limhamns IP

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch