Inför: IK Sirius FK – IFK Kalmar

01082021_1627845856.png

Sirius damer har dragit ur proppen på allvar efter sommarvilan. Avancemang i Svenska Cupen och två raka segrar i Elitettan, den senaste med förkrossande 7 – 0. Bottenlaget Sunnanå hade inte mycket att sätta emot när Sirius följde sin game plan till punkt och pricka och öste in mål efter mål.

I morgon blir det knappast den matchbilden. Då är det nämligen IFK Kalmar som kommer till Studenternas. Kalmar är just nu en av Sirius närmaste tabellkollegor med bara två poäng mindre i bagaget. En otroligt viktig placeringsmatch för båda lagen alltså.

Kalmar tog steget upp till Elitettan inför fjolårets serie. De seglade snart upp som en av favoriterna i slaget om uppflyttningsplatserna men kroknade en smula på upploppet och slutade trea i serien.

Årets säsong har bestått av ömsom vatten och vin och för tillfället håller man en sjätteplats, strax bakom Sirius. De första matcherna efter sommaruppehållet har inte gått helt enligt plan, oavgjort mot Kungsbacka och storförlust mot Östersund, två lag som båda ligger lägre placerade än Kalmar.

Bortamatchen i våras slutade 0 – 0 och den intjänade poängen kunde Sirius ta med sig hem med glädje.

– Vi kom undan med blotta förskräckelsen, säger Fredrik Bernhardsson. De hade mycket boll men vi försvarade oss väldigt bra, och höll fast vid vår taktik.

Veckans träningspass har sett bra ut och Fredrik är nöjd med hur den genomförts.

– Träningen har varit jättebra på flera sätt. Vi har haft tillgång till i stort sett hela truppen och dessutom har det varit bra pass rent kvalitetsmässigt. Det vi lagt lite extra tid på är detaljer i anfallsspelet och vår speluppbyggnad där vi känner att vi kan bli lite skarpare.

Matcherna mot Kalmar blir för det mesta tuffa och har en hög intensitet. Förra säsongen slutade bortamötet precis som i år 0 – 0 och hemma blev det förlust.

– Ja, det här är en match som är lite speciell, vi ligger nära varandra i serien och jag räknar med en riktigt jämn och tuff match. Kalmar har blandat och gett en del i årets resultat men i sina bästa stunder spelar de en briljant anfallsfotboll med både fart och effektivitet. Dessutom är de säkert revanschlystna efter den tunga förlusten mot Östersund.

Sedan förra matchen är Malin Forssner tillbaka från sjukdom medan Josefin Jarstad och Märta Säfström är fortsatt borta. Till morgondagens match går återigen F19-spelaren Ariam Berhane in i truppen.

IK Sirius FK – IFK Kalmar

Lördag 20 augusti, 15:00

Studenternas IP

Bilden: Bortamatchen mot IFK Kalmar slutade 0 – 0. Foto: Rickard Johansson, 24Kalmar

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch