Inför Svenska Cupen: IK Huge – IK Sirius FK

01082021_1627845615.jpeg

Nu är det tätt på given. Redan i morgon är det gameday igen. Närmare bestämt spel i Svenska cupens andra omgång. För motståndet står division 1-laget IK Huge, på Kastvallen i Gävle.

IK Huge spelar i dag i division 1 Norra Svealand där de så här långt haft ett ganska tufft år. Laget är indraget i striden runt det nedre strecket även om de fyra poäng de har ner till närmaste lag under strecket ändå bör skänka en viss trygghet.

Sirius å sin sida rivstartade sin höstsäsong i Elitettan med en övertygande 3 – 0-seger över Älta IF och kommer till cupmatchen med boostat självförtroende. Men Fredrik Bernhardsson ser inga skäl att ta avancemang för givet.

– Det här blir en helt annan typ av match än vi är vana vid från serien, säger Fredrik. Här handlar det om vinna eller försvinna och lag från lägre divisioner går ofta in i de här lägena med hull och hår, när de får möta lag från en högre division. Vi kommer att ge flera v de spelare som annars inte fått så mycket speltid hittills få chansen men det är inte tu tal om annat än att vi tar den här matchen på största allvar.

Lagen har mötts ett par gånger tidigare i Svenska Cupen och Sirius har ett ganska ordentligt övertag i resultat, 2012 vann man med 5 – 0 och 2014 med hela 9 – 0. Det är inte så många ur dagens trupp som var med vid de matcherna men en av dem är Ingrid Wixner, som dessutom är en stabil målgörare mot just Huge (ett mål 2012 och två mål 2014). Oturligt nog dras Ingrid med en förkylning men hon har inte gett upp hoppet om spel i morgon.

– Oavsett om jag blir uttagen eller inte så är det här en match vi ska vinna, konstaterar Ingrid. Men det är inget vi kan göra bara för att vi spelar i en högre division. Tvärtom gäller det att vi går ut på planen med ödmjukhet och respekt för motståndaren. Vi ska absolut inte underskatta Huge utan ge dem en ordentlig match.

IK Huge – IK Sirius FK

Svenska cupen, omgång 2

Tisdag 9 augusti, 19:00

Kastvallen, Gävle

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch