Inför: Qbik – IK Sirius FK

01082021_1627844762.jpeg

Förra helgen var det ett av topplagen – Hammarby – som stod för motståndet. I dag är damerna på väg till Karlstad för att möta ett av de lag som håller till i andra änden av serien och krigar för fortsatt kontrakt, Qbik.

Karlstadslaget har så här långt haft en tung säsong och har än så länge bara inkasserat en fullpoängare, mot bottenkonkurrenten Älta. Frånsett en stjärnsmäll med 0 – 4 mot Växjö för en dryg månad sedan har det dock handlat om uddamålsförluster i tajta matcher, så det är inte tal om att åka till Karlstad för att hämta tre poäng.

Sirius kommer närmast mot en förlust mot topptippade Hammarby, en match som dominerades rejält av Hammarby i den första halvleken men där Sirius kom tillbaka med besked i andra och mycket väl kunnat ta med sig en av poängen.

– Vi kom ut med en attityd och inställning som vi ska bygga vidare på, konstaterar Fredrik Bernhardsson. Laget visade upp en kvalitet och en löpvillighet som blir några av byggstenarna.

Dagens motståndare började sin kräftgång redan förra säsongen när man klarade kontraktet med bara fyra poängs marginal och för tre omgångar sedan bytte man tränare.

– Jag har tittat på deras match mot Kalmar (förlust 1 – 2) och de gjorde det riktigt bra. De har många förluster men det är oftast med uddamålet. Dagens match kommer att bli väldigt annorlunda än matchen mot Hammarby, det är tufft att möta ett lag som krigar som de gör. Det är ett lag utan individuella stjärnor men som kollektiv gör de starka insatser med mycket attityd.

Som tidigare berättat är Märta Säfström borta säsongen och utöver det brottas tränarna med en ganska lång frånvarolista. Clara Ringmar är ännu inte klar för spel, Ingrid Wixner har besvär med en ljumske, Fanny Lång är sjuk och Aisha Faiqi är avstängd denna match. Dock är Agnes Nyberg tillbaka från sitt landslagsuppdrag och dessutom fyller man på med Ariam Berhane och Stina Huss från F-19-truppen.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch