Sirius damer tillbaka i vinnarspåret

Sirius åkte till Sundsvall för att visa att de två senaste förlusterna inte var början på en tråkig trend. Och så blev det också. Ett revanschsuget Sirius körde över värdarna Sundsvalls DFF med 4 – 1 och det var ingen tvekan om var skåpet skulle stå den här gången.

En rejäl rivstart gav utdelning redan efter fyra minuter kom Fanny Lång djupt ner på vänsterkanten och kunde ta sig in och dundra in dagens första Siriusmål. En programenlig revansch på Sundsvall som förra säsongen snuvade Gustafs – där Fanny då spelade – på seriesegern.

Sirius fortsatte sin tuffa offensiv och höll hemmalaget ordentligt sysselsatt med anfallsvåg efter anfallsvåg.

– Vi var tålmodiga, hade ett massivt bollinnehav och spelade en varierad anfallsfotboll, berättar Fredrik Bernhardsson. Det gjorde oss svårlästa och gav oss chansen att skapa flera vassa målchanser och en hel del halvchanser utöver det.

Strax före halvtidsvilan såg Elin Åkerman till att utöka ledningen till 2 – 0 och Sirius kunde med det sena målet gå till halvtidsvila med ett både spelmässigt och psykologiskt övertag.

I den andra halvleken jobbade Sundsvall hårt för att komma in i matchen igen och Sirius skapade inte lika mycket som tidigare i matchen. Det gjorde å andra sidan inte Sundsvall heller.

– Vi hade kanske inte bollen lika högt upp i banan men vi hade kontroll och vi kände aldrig att det var någon fara, säger Fredrik.

En helt korrekt känsla skulle det visa sig när Emelie Magnusson – med 20 minuter kvar – utmanade Sundsvalls försvar så hårt att när hon var på väg igenom i straffområdet hade de inte så mycket mer kvar i verktygslådan än att välta henne. Den efterföljande straffen tog Julia Lyckberg hand om och gjorde processen kort. Ledning med 3 – 0 och Sundsvall var mer eller mindre ett slaget lag.

Bara minuter senare dundrade Elin Åkerman in sitt andra mål för dagen och stängde matchen definitivt. med dagens två mål tog sig Elin förbi förra årets målproduktion och svingade sig också upp i topp i den interna skytteligan.

Inte förrän Sirius slog av på takten och började snegla mot omklädningsrummet kunde Sundsvall vaska fram sitt första skott på mål, med två minuter kvar av ordinarie speltid, och minuten in på stopptid fick de ett tröstmål när Ida Markström kunde böka in en reducering till 1 – 4.

– Otroligt skönt att vi studsade tillbaka, konstaterar Fredrik. Vi har spelat bra tidigare utan att vaska fram några mål, men nu både spelade vi bra och producerade flera mål. Bara sköna känslor i dag.

Dagens seger innebär att Sirius fortsätter att skugga topplagen i Elitettan och har greppet om tredjeplatsen med snart en tredjedel spelad av årets knallhårda serie.