Dagens match ett styrkebesked från herrarna

01082021_1627815200.png

Sirius kom till dagens match med en sjuk- och skadelista lång som första jobbardagen efter semestern. Det märktes inte mycket av på planen där man långa stunder spelade ut seriekonkurrenten Degerfors efter noter. I synnerhet i den första halvleken var det långa perioder av belägring av gästernas mål innan de tilläts känna lite på bollen under sista tio. De räddades av sin målvakt och av att Sirius inte riktigt skruvat in siktet på dojorna.

På andra sidan planen hade Lukas Jonsson en tämligen lugn eftermiddag och de bollar han fick på sig hade han inga större problem att arkivera. Till sin hjälp hade han en stabil backlinje som trots att Kalle Larson lämnat återbud på grund av sjukdom i sista sekund gjorde sitt jobb på allra bästa sätt.

Åter på planen efter en lång sejour hos IFK Göteborg och deras akademi var Jakob Bergman. Han fick kliva in på Kalles plats och visade med all önskvärd tydlighet att han gärna vill ha ett ord med i laget när startelvan tas ut framöver.

Trots det stora övertaget ville det sig inte med skyttet och det skulle ta ända fram till den 80:e minuten innan ett finurligt inlägg landade hos Dragan Kapcevic som laddade kanonen och drämde iväg en projektil som utan chans för Degerfors målvakt borrade sig in i nätmaskorna.

Halvleken hade fram till dess varit rätt loj med få chanser åt båda hållen. Målet gjöt ny energi i Sirius och Degerfors fick jobba hårt för att hålla rent under de sista minuterna av matchen.

Allt som allt var dagens match ett tydligt besked om att Sirius oavsett skador och sjukdom är ett lag att räkna med i toppstriden i Superettan.

IK Sirius FK – Degerfors IF 1 – 0 (0 – 0)

Målet: Dragan Kapcevic (80).

Publik: 120

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch