Full pott i säsongsavslutningen

01082021_1627813575.jpeg

I den sista matchen för säsongen studsade damerna tillbaka och avslutade årets Elitettan på bästa sätt med en meriterande 2-1-seger mot gästande skånelaget Limhamn Bunkeflo. Sirius mål gjordes av Moa Mattson och Caroline Lundberg.

Segern grundlades redan i första halvlek där Moa Mattson såg till att göra hål på gästerna redan efter 15 minuter följt av ännu ett hål kvarten senare. Situationen bär drag av självmål men målet ges till Caroline Lundberg. Glädjande att se var att det försvarsspel som glappat en smula på slutet åter var igång och att det även fanns tryck i anfallsspelet.

Ganska omgående i den andra halvleken tryckte gästerna in ett mål och fick kraft att flytta upp positionerna en bra bit i banan, mycket med hjälp av ett stundtals stillastående Sirius-mittfält. Båda lagen hade därefter flera bra chanser men publiken fick inte se fler mål den här dagen och Sirius avslutade därmed säsongen med en seger.

– Segern betyder nog mest för lagets självkänsla, säger Olof Unogård. Vi har haft en tuff höst, så det var skönt att visa för varandra att vi fortfarande kan nå upp till vår fulla kapacitet. Segern innebär också att Kvarnsveden är det enda lag i serien vi inte tagit poäng av, vilket får ses som ett väldigt bra resultat. Att vi sedan skulle ta fler poäng än en i några matcher är en annan sak. Även om vi missar vår målsättning med att nå topp-fem så har vi tagit fler poäng än i fjol, så säsongen får ses som godkänd med visst darr på ribban.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch