2-0 seger mot Hammarby.

Det blev en 2-0 seger för Sirius mot Hammarby hemma på Studenternas. Det var ingen match som bjöd på hetta, varken på eller på sidan av planen. Inget av lagen kom till några farliga avslut utan det var några halvchanser främst från kanterna som fick underhålla de 205 personerna i publiken. I matchinledningen försökte båda lagen att etablera passningspel men spelet ledde inte till några farligheter utan det blev ett ställningskrig med närkamper. Några få gånger lyckades något av lagen att komma runt på kanten och försöka med inlägg, men farligt blev det aldrig. Tränare Mats Wolgers:- Vi kom inte alls upp i någon bra nivå anfallsmässigt i första halvlek men skapar kanske ändå lite mer än Hammarby. Vårt försvarsspel var bra matchen igenom framför allt vår baklinje var grym! Och baklinjen i Sirius förtjänar verkligen beröm, de gånger Hammarby var på väg att hitta farliga lägen var Siriusförsvarare allt som ofta i vägen och oftast var det Malin Winberg som lyckades peta undan bollen. Att det mesta anfallsspel skapades på kanterna i respektive lag visar också matchens första mål. I 44 minuten samspelar Fanny Andersson och Caroline Lundberg på högerkanten. Fanny Andersson slår ett inlägg som hittar foten på Ida Norström, bollen styrs in via vänsterstolpen i mål. 1-0 Sirius. – Vi fick ett psykologiskt viktigt mål i slutet av halvleken det blir matchavgörande säger Mats Wolgers.I andra halvlek ökade tempot något, båda lagen försökte flytta upp spelet men även andra halvlek blir fattig på heta chanser. Sirius skapar dock en chans direkt efter det att Marija Banusic äntrat planen tar hon sig förbi tre spelare och avslutar i ribban. De sista tio minuterna av matchen blir intensiva och det smäller rejält i några närkamper. Det visade sig i 83 minuten att Marija Banusic skulle få sista ordet i matchen. Hon lyckas nere vid kortlinjen i Hammarbys straffområde peta bollen förbi Hammarby försvare som sträcker ut benen och fäller Marija, domaren pekar på straffpunkten. Straffen tar Julia Lyckberg hand om och sätter den säkert. 2-0 som också blir slutresultatet. Mats Wolgers summerar matchen:- Det är en skön och viktig seger på en otroligt tung plan och en jobbig vind. Vi gör en bättre andra halvlek men ingen sprudlande fotboll precis. Dock en riktigt bra arbetsinsats och kanske ändå rättvist tillslut. Det var viktigt att ta en seger och spelet får komma framöver på bättre planer. Storspelande mittbacken Malin Winberg är också nöjd med matchen:-Vi hade stora problem i första halvlek, planen var inte den bästa och vi hade motvind det var riktigt tungt. Det var riktigt skönt att få in 1-0 precis innan halvtid. I andra halvlek hade vi medvind och kunde lyfta lite längre, vi krigade hela matchen. Vi kan spela mycket bättre. Vad säger du om din egen insats? – Jag är nöjd med mitt spel, jag gillar det fysiska och det var det mycket av idag. Vad säger du om inledningen av Norrettan?- Det är helt okej vi skulle ha vunnit mot Bollstanäs det är väl bara det som svider. Nästa match är mot Tyresö på onsdag, hur går tankarna inför den matchen?- Jag har inte hunnit tänka på den matchen än, men det kommer bli riktigt roligt. Det gäller att ta det som vilken match som helst. Förhoppningsvis kan Sirius bjuda på bättre fotboll i nästa mycket tuffa match som alltså är på onsdag i svenska cupen mot Tyresö. Sirius starelva idag:Allysha Chapman, Malin Winberg, Sarah Elnicky, Linnea Eriksson (ut 60)Ida Norström, Julia Lyckberg, Mikaela Björklund, Sofia Fors (ut 45)Fanny Andersson (ut 79) Caroline LundbergMarija Banusic (in 60), Maja Andersson (in 45) Sanna Öhlund (in 79)