2-0 mot Sundsvall

De blev den förväntadematchbilden där vi var det bollförande laget och Sundsvall backade hem ochförsvarade sig med ett kompakt lag. Vårt passningsspel är inte tillräckligt brai första halvlek och vi tappar och slår bort alltför många bollar. Trots det skaparvi flera frilägen och har några sylvassa omställningar med bra målchanser somföljd. Vi lyckas till slut spräcka nollan i halvlekens slutskede då AllyshaChapman forcerar in bollen vid en hörna.SarahStorck – Det blev bättre spel ju längre matchen gick. Men det kändes ändå somvi hade dom farligaste chanserna i första halvlek.-Tyckte vi började trevande men ju mer matchen fortlöpte tog vi över mer ochmer, var Sofie de Besche kommentar om första halvlek.Andra halvlek blir mycketbättre anfallsmässigt och vi hittar ytor i Sundsvalls försvarslinjer plus attvårt egna försvarsspel blir aggressivare över hela planen vilket gör att vivinner tillbaka bollen snabbare och högre upp i planen. Vi fortsätter skapa enhel del målchanser med det är bara Moa Mattsson som kan få in bollen i mål i andra halvlek då hon gör 2-0.Sarah Storck igen – Vi ägde mer boll iandra och vi i stort sett parkerade på deras planhalva. Vi vann boll högt uppoch var mer aggressiva. En vinst med 2-0 är absolut rättvis men vi borde vunnitmed mer. Vi skapar chanser men är inte tillräckligt kyliga i avsluten.Julia Lyckbergsammanfattar – Första halvlek låg Sundsvall väldigt lågt och kompakt med laget ochvi hade svårt att få igång något spel högre upp i banan. Trots det skapade viändå flera frilägen och några riktigt snabba kontringar. Andra halvlek fick viigång ett mycket bättre passningsspel och kunde etablera ett spel högre upp ibanan. Försvarsspelet vad mycket aggressivare än i första och det ledde tillmånga direkterövringar. Vi skapade otroligt mycket målchanser och borde nog hagjort ett par till mål.-Vi gjorde en bra och stabil match överlag och speciellt i andra halvlek. Viskapade många chanser mot ett lag som försvarade sig lågt och lyckades ävenspela oss in bakom dem ett antal tillfällen. Det var bra att få träna mot ettlag som spelade på det sättet eftersom det är svårt att skapa chanser när depackar ihop sig på det sättet, säger Sarah Elnicky.På det hela taget ensolid insats mot ett försvarsstarkt Sundsvall, med plus för andra halvlek ochhopp om förbättrad effektivitet framför mål. Målen:44min, 1-0, Allysha Chapman (Julia Lyckberg)69min, 2-0 Moa Mattsson (Mikaela Björklund) Laget:LinaLundqvistSofiede Besche-Sarah Elnicky-Sara Back-Allysha ChapmanCarolineLundberg-Moa Mattsson-Mikaela Björklund-Sarah StorckJuliaLyckberg-Jenny Jansson Ers:EmelieAlmesjöLinnéaEriksson (in 60) ? Sofie de BescheLisaWikner (in 60) ? Allysha ChapmanIdaNorström (in 60) ? Julia LyckbergIngridWixner (in 70) ? Caroline LundbergStinaMelin (in 75) ? Sarah Storck