2-0-förlust borta mot Hammarby

  • App
02082021_1627870962.jpeg

Sirius kunde inte stå emot Hammarbys offensiv i den första halvleken och lämnade trots en bättre andra halvlek Tele2 Arena utan poäng efter 2-0 (2-0).

>> Matchfakta

Sirius hamnade snabbt i försvarsposition i bortamatchen mot Hammarby. Ett offensivt frejdigt hemmalag utnyttjade sin hemmaplansfördel till att sätta fart framåt och sätta tryck på Blåsvart i matchinledningen. Man hamnade långt ner mot eget straffområde, men höll under matchens första halvtimme ändå Hammarby undan från allt för många heta målchanser.

Framåt hände det dock inte mycket i Siriusväg. Man hade svårt att spela sig ur sin låga position och fick sällan fast bollen på offensiv planhalva. Ett par avslutslägen skapades, bland annat susade Ian Sirelius avslut från distans strax över ribban, men allt som oftast slutade anfallen i förtid för Blåsvart.

Hammarbys tryck avtog något ju längre den första halvleken led, men olyckligt nog för Sirius del fick hemmalaget en straff en halvtimme in i matchen när Ian Sirelius sprang omkull Nikola Djurdjic djupt inne i straffområdet. Muamer Tankovic förvaltade den till en rättvis 1-0-ledning.

Sedan tog det bara 8 minuter innan samme Tankovic slog till igen, och då krävdes betydligt mer finess än när bollen låg på straffpunkten. Siriusförsvaret hängde inte med när Hammarby kombinerade sig snabbt igenom i mitten och fri med Lukas Jonsson satte Tankovic 2-0 med en lobb in i det bortre hörnet.

– Vi pratade om att utgå från en from av 5-4-1, men vi hamnade i 5-4-1 under hela första halvlek vilket vi absolut inte ville. Vi skulle hitta signaler och gå i press vilket vi inte gjorde, och i anfallsspelet vet jag inte riktigt vad vi gör. Vi visar oss inte tillräckligt tydligt, slår bara långa bollar och tar för lång tid på oss. Vi slår den bara på Philip och hoppas att det ska hända något där istället för att ta bollen och flytta den. Det känns som att vi inte lyckades med någonting i första, även om Hammarby inte skapar allt för mycket, säger Mirza Jelecak.

Sirius gick till halvtidsvila i underläge 2-0, men kom ut till den andra halvleken med betydligt mer att säga till om. Blåsvart kom ur sin låga position från den första och kunde under delar av de avslutande 45 minuterna skapa ett visst tryck mot Hammarbys mål.

Hammarby kontrade ett par gånger och hade chansen att sätta ytterligare en spik i kistan, men chanser fanns främst för Sirius del. Ian Sirelius nickade, Philip Haglund nickade och Kalle Larson sköt från distans, och Blåsvart hotade genom ett antal fasta situationer därutöver. I slutändan kom man dock aldrig riktigt nära att skaka Hammarbys tvåmålsledning, och lyftet i den andra halvleken till trots fick man lämna Tele2 Arena med noll poäng.

– I andra blir det att vi måste kliva högre och försöka, och det gjorde vi väl godkänt. Vi står upp men offensivt är vi fortfarande där att när vi slagit ut en lagdel går vi tillbaka och rullar runt och spelar inte med löpningar som hotar dem tillräckligt ofta. Trots det skapar vi några lägen, och vi tyckte att vi kanske kunde ha fått två straffar. Men det räcker inte, vi måste rannsaka oss själva, komma upp på banan och ladda så mycket vi kan för Sundsvall hemma på onsdag och göra en bättre prestation då, säger Mirza Jelecak.

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch