Inför IK Sirius – Malmö FF

01082021_1627857783.png

 

Inför: IK Sirius – Malmö FF

Återstarten av Allsvenskan blev inte som förväntat när Sirius insats mot GIF Sundsvall inte var tillräckligt stark för att leda till poäng. Fyra dagar efter den matchen får Sirius en ny chans att bjuda på fin fotboll när Malmö FF kommer till Studan. Med anledning av Sveriges VM-kvartsfinal mot England börjar matchen 13:00.

>> Publikinformation: Sirius – Malmö FF
>> Köp biljetter

Trots att Sirius för en av de första gångerna under säsongen tog ledningen i matchen mot Sundsvall vände bortalaget och vann till slut med 3-1. Under lördagen väntar en match mot ett lag som ligger efter ”Giffarna” i tabellen, men som de senaste åren nästan prenumererat på SM-gulden. Kim Bergstrand hoppas att Sirius lärt sig något från Sundsvallsmatchen när man nu ställs mot Malmö FF.

Vi är egentligen inte nöjda med någonting från den matchen förutom att vi skapar en hel del målchanser. Vi är ganska svaga försvarsmässigt och även om vi inte släpper till så mycket målchanser får de väldigt mycket lugn och ro när de har bollen. Vi får inte upp aggressiviteten och är inte kollektiva. Spelar vi likadant mot Malmö får vi storstryk, säger Kim Bergstrand.

Efter en offensiv hörna i andra halvlek hängde inte Sirius med och Sundsvall kontrade in sitt 2-1-mål. Siriustränaren hoppas att man ska kunna försvara sig bättre mot Malmö.

− 2-1-målet är definitivt inte bra och inte 3-1-målet heller. Det är väldigt enkla och billiga mål. Det gäller att jobba hårt och det finns inga genvägar utan vi måste bli mer desperata i vårt sätt att uppträda.

Motståndarna från Malmö har i år haft sin sämsta säsongsinledning på mycket länge. Efter fyra SM-guld på fem år var det inte många som tippade det resursmässigt överlägsna Malmö på något annat än första plats i Allsvenskan, men 15 poäng efter 12 matcher gör att guldet förmodligen står mellan andra lag. Den tidigare Siriustränaren Magnus Pehrsson fick lämna Malmö under våren och efter ett kort gästspel från sportchef Daniel Andersson på tränarbänken coachar nu tysken Uwe Rösler sin första match med laget. Kim Bergstrand tror inte att tränarbytena förändrar Malmös sätt att spela avsevärt.

− De har ändrat lite i sin organisationsform, men grunden är exakt likadan även om de har en lite mer tydlig trebackslinje med wingerspel. Lite skillnad är det, men inte några jättegrejer, säger Bergstrand.

Trots Malmös tabellposition har han stor respekt för motståndarna.

− Det är ett fantastiskt fotbollslag med fantastisk organisation. De är snabba, starka och bra på att spela fotboll, så det blir inte tuffare.

Förra säsongens match på Studenternas var säsongens näst sista och ingen rolig historia för Sirius som släppte in två mål i vardera halvlek. Desto roligare var julimatchen i Malmö där Sirius hämtade upp ett 3-1-underläge i slutminuterna och ”rånade” med sig en poäng hem till Uppsala.

Vi ses på Studan! Säkra din biljett här!

 

Jonatan Pinheiro Diamant

 

TRUPPEN

1 Karim Fegrouch
2 Linus Nygren
3 Karl Larsson
4 Oscar Pehrsson
6 Johan Eiswohld
8 Tim Björkström
11 Charbel Georges
12 Oscar Kindlund
14 Ian Sirelius
15 Sam Lundholm
16 Axel Björnström
18 Jesper Arvidsson
20 Sherko Faiqi
22 Stefano Vecchia
25 Mauricio Albornoz
35 Gustav Nyberg
90 Moses Ogbu
93 Shkodran Maholli

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch