1-1 mot Norrköping efter Ogbus kvittering

  • App
01082021_1627858581.jpeg

Sirius tog på lördagen emot IFK Norrköping hemma på Studenternas, en match som slutade 1-1 (0-1) med mersmak för Blåsvart efter att Moses Ogbu kvitterat bortalagets ledning i den andra halvleken.

>> Matchfakta

Inledningen på matchen såg lite ut som många förmodligen hade förväntat sig. Guldjagande serietvåan IFK Norrköping kom ut som det piggaste laget och skapade tidigt matchens första målchanser. Det handlade dock om avslut från distans som Lukas Jonsson kunde ta hand om utan större bekymmer, och snart var även Sirius med i matchen.

Efter några stirriga första minuter var det snart Blåsvart som tog över initiativet. Man ägde bollinnehavet och började spela sig fram till lägen. Efter drygt 20 minuter hade Sirius till och med en boll i mål, men målet dömdes bort för en knapp men korrekt offside på Robert Åhman Persson, som framnickad av Philip Haglund hade tryckt bollen i nät efter en hörna.

Sirius kom ofta runt på kanterna och skapade fem hörnor i den första halvleken, att jämföra med Norrköpings noll hörnor. Sam Lundholm låg bakom mycket ute på sin högerkant, och kom också till ett par vassa skottlägen som mycket väl kunde ha resulterat i något mer, men fick inte riktigt träff.

Åt andra hållet försökte IFK Norrköping ställa om med snabba bollar in bakom Sirius backlinje, men Blåsvart verkade ha full koll på läget där bland annat Daniel Jarl var nästintill felfri i mittförsvaret.

– Det är lite tama första 10 minuter där vi inte kommer ut ordentligt, men sedan gör vi en väldigt bra första halvlek. Vi skapar målchanser och har jättebra koll på deras omställningar där de försöker spela in tidigt bakom. Vi kunde ha satt in några tidigare bollar i boxen när vi kom runt på kanten och gjort det ännu jobbigare för dem att försvara, men det är ändå en bra första halvlek, säger Thomas Lagerlöf.

Efter en lång tids Siriusdominans var det därför oerhört snöpligt när Norrköping, i den första halvlekens första tilläggsminut, tog ledningen i matchen. En omställning ledde till ett inspel från vänsterkanten som via en Siriustå och ett Siriusben nådde fram till en Norrköpingsspelare, som serverade David Moberg Karlsson skottläge med en meterlång passning i sidled. Därifrån kunde han inte missa.

– De gör mål på grund av hemskt dåligt försvarsspel från vår sida, men det speglar inte matchbilden att vi går in i paus med 0-1, säger Thomas Lagerlöf.

Sirius verkade dock inte bli allt för nedslagna av baklängesmålet, och kom ut till den andra halvleken med energin från den första intakt. Det dröjde inte ens fyra minuter innan Blåsvart kunde kvittera. Matchens sjätte hörna träffade Daniel Jarls panna, och efter en vass räddning från bortamålvakten Isak Pettersson kunde denne inte göra så mycket mer när Moses Ogbu dök fram vid den bortre stolpen och skickade in returen till 1-1.

Målet efterföljdes av ytterligare några minuter av Siriustryck mot bortalagets mål, och den kanske bästa chansen till ett avgörande i matchen kom bara ett par minuter därefter. Efter att Christer Gustafsson slagit ett inlägg mot den bortre stolpen nickade Jonas Lindberg ned bollen framför Philip Haglund. Sirius bäste målskytt sträckte sig fram och drog till med vänstern på uppstuds från målområdeslinjen, men skickade bollen en bit över Isak Petterssons ribba.

En bit in i andra halvlek kom nästa läge genom ett omvänt samarbete mellan Haglund och Lindberg. Den förstnämnde bröstade ner en långboll utanför straffområdet och Lindberg drog på ett vasst, lågt skott från strax utanför straffområdet som slickade Isak Petterssons stolpe.

– Vi var lugna och fina i paus och kändes bestämda för att gå ut och vända på matchen. Vi kommer ut bra i andra halvlek och kvitterar klart rättvist. Lite drygt halva anda halvlek är bra, men när CG går av ungefär tappar vi strax därefter varenda övergång från försvar till anfall, och då blir det jobbigt. Efter det kommer vi aldrig tillbaka in i matchen, då blir vi trötta för att vi får jaga för mycket, säger Thomas Lagerlöf.

Under de sista 20 minuterna tog bortalaget över initiativet i matchen, och när Sirius tröttnade skapade bortalaget sina egna chanser att avgöra. Ett kompakt Siriusförsvar höll dock alla Norrköpings avslut utanför straffområdet, och Lukas Jonsson stod för ett par bra räddningar utan att behöva sträcka ut riktigt hela vägen.

– Norrköping är ett bra lag så då får de ordentligt tryck på oss, men grabbarna krigar på bra och alla jobbar stenhårt. Norrköping har ett momentum där men jag vet egentligen inte om de har något riktigt farligt läge, vi håller dem till hyfsat dåliga avslutslägen. Det var bra genomfört på så sätt, säger Thomas Lagerlöf.

En poäng hemma mot serietvåan, med de bästa lägena för att avgöra matchen. Är man nöjd eller missnöjd som tränare då?

– Sett till bara den här isolerade matchen får man vara nöjd, 1-1 känns rättvist. Däremot om man kollar på de här fyra matcherna vi spelat på 13 dagar, tightast av alla i allsvenskan, så blir matchen en av fyra som alla varit extremt jämna, och att bara komma ut därifrån med tre poäng totalt sett känns fattigt. Vi är värda mer spelmässigt på de här fyra matcherna, säger Thomas Lagerlöf.

Foto: Björn Pettersson (arkiv)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch