Matchsummering Örebro – Sirius

2-2 mot Örebro innebär att cupäventyret är över för den här gången. Fem inspelade poäng räckte inte för avancemang, utan det var istället Superettan-laget Trelleborgs FF som tog hem grupp sju med sju inkasserade pinnar. För Blåsvart väntar nu ett par träningsmatcher innan det är dags för den allsvenska premiären borta mot IFK Norrköping.

Det märkes att det var ett allsvenskt motstånd den här dagen. Hemmalaget Örebro störde Sirius med sin höga press, vilket gjorde att det mesta av det blåsvarta bollinnehavet spenderades på egen planhalva till en början. Det tog nästa femton minuter innan Blåsvart kunde komma upp högre i banan och etablera spelet på Örebros planhalva. Matchbilden var fortsatt jämn, möjligtvis att Örebro hade ett litet övertag under den första delen av halvleken. Denna antydan till övertag försvann dock helt efter att Sirius fått en frispark strax utanför Örebros straffområde. Axel Björnström lade upp bollen, tog sin inövade ansats, och smällde in ledningsmålet i krysset bakom hemmamålvakten. 0-1 stod det på resultattavlan och Blåsvart hade nu greppat tag om matchen. Med lite mer fokus i avsluten hade det kunnat trilla in några fler Siriusbollar i hemmalagets mål innan paus. När domaren väl blåste av första 45 stod det fortfarande 0-1, vilket kändes som en rättvis ledning,

Örebro inledde den andra halvleken på ett starkt sätt. De tog över taktpinnen allt mer, kanske något påhejade av hemmasupportrarna som titt som tätt kunde höras in på arenan. Hemmalaget förde det mesta av spelet samtidigt som Blåsvart låg rätt i sitt försvarsspel. Därmed lyckades inte Örebro skapa alltför farliga lägen framåt, utan det var mer Sirius som istället kom fram i offensiva omställningar och på det sättet skapade oreda framför hemmamålet. Blåsvart hade några gyllene lägen att utöka sin ledning men det var istället Örebro som gjorde matchens andra mål då de kvitterade på nick genom Erik Björndahl. Strax därefter blev Sirius reducerade till tio man då Marcus Mathisen fick syna det röda korten med kvarten kvar.

Trots att Blåsvart var en man mindre kunde laget återigen ta ledningen genom ett fint avslut från Jacob Ortmark i den 84:e matchminuten. En ledning som stod sig nästintill matchen ut. Hemmalaget lyckades få in en sen kvittering på övertid genom lagkaptenen Johan Mårtensson och matchen slutade därmed 2-2 på Behrn Arena.

David Mitov Nilsson

Karl Larson – Patrick Nwadike – Tim Björkström – Axel Björnström

Johan Karlsson – Adam Hellborg (utbytt) – Marcus Mathisen (rött kort)

Aron Bjarnason (utbytt) – Christian Kouakou (utbytt) – Jacob Ortmark

Hannes Sveijer, Simon Gefvert (inbytt), Isak Bråholm, Yukiya Sugita (inbytt), Samuel Wikman, Samuel Wikman, Joakim Persson (inbytt)

Målskytten Axel Björnström efter matchen

Hur skulle du summera cup-insatsen?
– Som ett misslyckande. Vi gick in i cupen med en förhoppning om att gå vidare. Nu gör vi inte det, så det känns inget vidare. Mot Lödde borde vi ha vunnit med fler bollar, men det är lätt att säga så här i efterhand. Mot Trelleborg borde vi ha vunnit. Det blev en speciell match idag eftersom vi visste att det hängde lite på vad Trelleborg gjorde. Vi gör en bra första halvlek, men sedan går vi ut i andra och är dåliga. Vi kan göra det bättre i alla tre matcherna.

Riktigt snyggt frisparksmål av dig idag, berätta, hur mycket har du tränat på just det där läget?
– Just där ute brukar jag faktiskt inte träna så mycket. Men jag har tränat en del i veckan på frisparkar, och det ger ju resultat. Förhoppningsvis blir det några fler den här säsongen. Jag har inte riktigt visat den sidan av mig själv i Sirius, trots att jag varit här ett tag. Jag kan även slå frisparkar, så förhoppningsvis kan jag sätta några fler framöver

Ungefär en månad kvar till Allsvenskan – hur känns formen?
–  Den känns väl okej. Det är väl klart att vi vill få ihop det ännu bättre. Vi vill vinna idag, vi vill göra mer mål och släppa in färre mål. Vi har en del att jobba på, men jag känner att vi har något bra på gång.