Matchsummering IK Sirius – Örebro SK

Segersviten på Studan bröts då Sirius tog noll poäng i en jämn match mot gästande Örebro SK. Blåsvart stod för en fartfylld, chansrik och offensiv fotboll, särskilt under den andra halvleken – men det var Örebro som tog hem alla poäng. Gästerna hade ledningen i paus, men Sirius kvitterade i den andra halvleken, och det kändes även som att ett segermål låg i luften, men det var istället Örebro s0m gjorde mål i matchens slutskede, och slutresultatet skrevs därmed till 1-2. Nästa match i Allsvenskan spelas mot Varberg på bortaplan den 9:e augusti.

Blåsvart startade matchen på ett piggt sätt där hemmalaget satte prägel på matchinledningen med en hög aggressivitet . Bollinnehavet var stort för Sirius även om Örebro stack upp i ett par vassa kontringar. Christian Kouakou hade matchens första möjlighet efter att Laorent Shabani spelat en fin boll i djupled men Christians avslut gick i målgaveln, förbi bortalagets målvakt. Örebro stack upp med en vass farlighet efter halva halvleken spelad då de efter en hörna fick till ett nickavslut mot mål, men David Mitov Nilsson kunde avstyra farligheten med en fin räddning. Blåsvart var det lag som stod för de flesta offensiva initiativen, de spelade sig in i sista tredjedelen efter fina kombinationsspel genom motståndarnas lagdelar. Dessvärre fick Sirius inte in bollen i mål trots de fina lägena som laget skapade under första halvlek.

Bortalaget Örebro växte sig allt mer in i matchen och två minuter innan halvtid gjorde de matchens första mål genom halvlekens sista spark där de hörna via en intränad variant gjorde 0-1, ett resultat som också stod sig halvleken ut.

Blåsvart startade halvleken på ett imponerande sätt där hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt och förde matchen. Andra halvlekens första målchans gick också till Sirius där Laorent Shabani avlossade ett vasst skott från högerkanten som Örebros målvakt parerade ut till hörna. Hemmalaget fortsatte på den inslagna banan och efter ett fint instick av Yukiya Sugita bakom Örebros backlinje kunde Christian Kouakou avsluta i mål, dessvärre vinkades målet av efter en hårfin offside. Christian fick ytterligare ett avslut i mål avblåst för offside några minuter efter första chansen efter ett vasst långskott Marcus Mathisen. Kvitteringen skulle till sist komma efter många fina Siriuschanser . Det var ett vasst inlägg av Adam Ståhl som nickades mot bortre stolpen av Marcus Mathisen och Laorent Shabani kunde sätta dit pannan och nicka in 1-1 efter att halva andra halvleken var spelad.

Sirius fortsatte skapa många vassa lägen och det kändes som att ett segermål låg i luften, men istället var det Örebro som skulle göra det tredje målet i matchen när de satte 1-2 med fem minuter kvar – ett resultat som stod sig matchen ut.