Ny förlust efter tung avslutning

Sirius föll återigen på sin sista halvtimme när man på söndagen förlorade med 4-0 (0-0) borta mot GIF Sundsvall.

Sirius tog sig an bortamatchen mot GIF Sundsvall med huvudet högt från start och tog tidigt kommandot över matchen i sensommarsolen på NP3 Area.

Sirius ägde bollen under stora delar av den första halvleken. Hemmalaget försökte hota snabbt i djupled när man väl fick tag i bollen, men Blåsvart lyckades stänga ner de flesta kontringsförsöken ganska väl, även om det också kostade två gula kort under den första halvleken. Sundsvall skapade egentligen inga ordentliga målchanser på 45 minuter.

Sirius skapade mer framåt, men hade svårt att få till det väl inne i straffområdet. Jonas Lindberg försökte ett par gånger från distans och var även inblandad i en trippelchans i straffområdet när hans och Philip Haglunds skottförsök täcktes undan upprepade gånger innan Lindberg till slut avslutade flipperspelet med ett skott som passerade förbi strax utanför stolpen.

Spetsen runt straffområdet saknades, men Sirius hade greppet om matchen när den första halvleken var färdigspelad, och man fortsatte på samma spår efter paus. Blåsvart flyttade under halvlekens första tio minuter upp spelet ytterligare och skapade ett tryck mot Sundsvalls mål, som ledde till bland annat att Jonas Lindberg återigen kom nära att spräcka målnollan med ett avslut utifrån.

Efter tio minuters Siriusdominans fick Sundsvall till slut tag på bollen och kunde vända på spelet. Under ett par minuter spelade sig hemmalaget allt närmare Sirius mål, och plötsligt smällde det till.

Lukas Jonsson räddade men lyckades inte hålla Linus Hallenius första avslut, och när Oscar Pehrsson skulle rensa undan dök en hemmaspelare upp och snodde åt sig bollen istället. Efter några ögonblick av kalabalik hamnade bollen till slut ute hos Maic Sema som kunde trycka in 1-0 till Sundsvall i matchens 60:e minut.

Bara tre minuter senare stack Linus Hallenius iväg i djupled, Johan Eiswohld sträckte sig efter David Bataneros passning men nådde bara dit med tån, och Hallenius avslutade fri med Lukas Jonsson säkert till 2-0.

– Vi gör en ännu bättre första timme idag än vad vi gör i Malmö. Bra presspel, bra duellspel och bra speluppbyggnad och kontroll på matchen. Sundsvall är frustrerade för att de inte får tag på bollen. Däremot är vårt genombrottsspel inget vidare, vi skapar inte jättemånga målchanser, men väldigt mycket är bra, säger Thomas Lagerlöf, och fortsätter:

– Andra halvlek ser ungefär likadan ut som den första under de första 12-13 minuterna, men vi har ännu mer boll. Första gången de får tag på bollen en liten stund gör de 1-0, och sedan tappar vi huvudena efter att de tar ledningen och jagar för mycket en och en. Då kommer tvåan som ett brev på posten. Alla kämpar och sliter men då är det alldeles för ostrukturerat och för mycket stress över det hela.

På fem minuter hade Sirius gått från fullständig kontroll till ett tvåmålsunderläge, och även om man tog sig fram till ett par chanser under resten av den andra halvleken var hemmalagets seger därefter aldrig hotad.

3-0 kom när en hörna stöttes in vid den första stolpen, och var Sirius hopp inte ute sedan innan var det definitivt det då. På övertid rann Linus Hallenius igenom till 4-0 av bara farten, och Sirius hade efter ytterligare en tung sista halvtimme åkte på en ny klar förlust.

– Det är katastrof, det känns väldigt jobbigt speciellt när vi gör så mycket rätt i matchen, och väldigt onödigt att släppa iväg matchen så snabbt. Att vi inte klarar av att hålla ihop bitarna, säger Tomas Lagerlöf.

Nu väntar ett landslagsuppehåll innan Sirius om två veckor tar nya tag med hemmamatchen mot Hammarby på Studenternas.