Klubbdirektören: ”Det är mer sorg än oro”

  • App
02082021_1627885984.jpeg

Vi lever i turbulenta tider just nu. I onsdags tog Sveriges 32 elitklubbar ett inriktningsbeslut om att försöka starta allsvenskan och superettan i början av juni för att möjliggöra spel inför publik. Där är vi just nu. Vi tog en pratstund med Sirius klubbdirektör Christer Abrahamsson för att höra lite om hur han och Sirius ser på situationen just nu och tiden som ligger framför.

Hur står sig Sirius mitt i allt det som sker?
”Vi är bättre rustade i år än på många år. Däremot så får detta stora konsekvenser för vår verksamhet som vi behöver parera med olika åtgärder”

Vad gör ni just nu?
”Det första man gör är ju att man kollar på de rörliga utgifterna. Man skjuter på det man absolut inte måste göra på framtiden och lägger alltid och alla resurser på att klara kärnverksamheten.”

Finns det något positivt eller hoppfullt i det som sker?
”Jag är optimist och själv fotbollsälskare så när det väl blir klartecken från myndigheter och så där att man får gå på fotboll igen så hoppas jag att publiken kommer strömma till arenan. Jag tror människor kommer vara sugna på att gå på fotboll och vi har ju vår nya arena som ju kommer vara ännu mer färdig i sommar än den skulle ha varit i början av april.”

De allsvenska klubbarna har agerat olika i det uppkomna läget. Sirius gav sina spelare ledigt från 19 mars och fram till 30 mars. Hur gick resonemanget?
”Det var ett relativt enkelt beslut. Dels visste vi då att det inte skulle bli någon premiär i början av april och sedan har vi vår inflyttning med laget på Studenternas den 30 mars så det fanns ett fönster för spelarna att vara lediga. Dessutom ansåg vi det vara av betydelse att hela organisationen fick en paus. ”

Du var ju med på det historiska mötet när 32 elitklubbar kom med rekommendationen att skjuta upp Allsvenskan, hur var det mötet?
”Det var faktiskt helt odramatiskt. Alla var överens om att vi inte skulle spela matcher utan publik. Den tuffaste nöten att knäcka längre fram kommer bli spelordningen och diskussionen om hur lång säsongen ska vara och så där. ”

Hur är det för dig som människa att både verka och leva mitt i det som sker just nu?
”Privat är jag rätt trygg. Min största oro gäller samhället i stort. Folk är ju livrädda och slutar helt att leva sina liv. Den största faran är att skräcken springer iväg med folk.”

Och hur känner du för Sirius?
”Där är det nog mer sorg än oro. Det finns så många människor överallt i hela organisationen som arbetade så hårt förra året och som nu gemensamt såg fram emot att få njuta lite av det hårda arbetet under det här året och så händer det här. Det kan jag känna en viss sorg över, att vi måste fortsätta kriga så här hårt ett år till.”

Några avslutande ord till alla som följer Sirius och svensk fotboll överhuvudtaget?
”Allt det som sker nu är ju helt nytt för oss alla. Vi har ju aldrig varit med om detta och jag tror vi måste komma ihåg att andas emellanåt också och faktiskt påminna oss själva, och varandra, att det kommer en dag i morgon också och att allt det här kommer gå över.”

Läs mer här om hur du hjälper Sirius Fotboll just nu! ⭐️

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch