Matchsummering Sirius-Degerfors

Sirius tog återigen en trepoängare på Studenternas när laget besegrade nykomlingarna Degerfors IF med 2-0. Blåsvart rivstartade matchen i ett högt tempo och skapade sig en 2-0-ledning efter bara 26 spelade minuter, en ledning som sedan stod sig matchen ut.

Blåsvart rivstartade matchen med en hög aggressivitet över hela planen. Laget kunde snabbt komma fram i banan och skapa en del farligheter, ledningsmålet kom redan efter två minuter då Johan Karlsson placerade in ett snett inåt bakåt-inspel från Nahom Girmai Netabay.

Degerfors hade möjlighet att komma in i matchen då laget fick några fasta situationer på offensiv planhalva, men de lyckades inte förvalta sina lägen. Blåsvart fortsatte istället att ånga på, Christian Kouakou var fri efter 20 minuter men bortalagets målvakt gjorde en bra räddning på avslutet.

Degerfors var sedan nära att kvittera minuten senare – men David Mitov Nilsson var säkerheten själv i Siriusmålet och tog enkelt hand om avslutet. Istället var det Blåsvart som gjorde matchens andra mål, då Christian Kouakous inlägg nickades in i eget mål av en försvarare i bortalaget. Sirius hade bud på flera mål, men 2-0 stod sig halvleken ut.

Sirius rivstartade även den andra halvleken, laget hade flera bra lägen direkt efter pausvilan men inget av avsluten gick i mål. Efter ett tag tog dock gästande Degerfors över kommandot allt mer och började skapa oreda framför Sirius straffområde. Gästerna hade ett par goda reduceringslägen men Siriusförsvaret kunde hålla undan, bland annat tack vare några svettiga räddningar av David Mitov Nilsson i målet. Halvtidsresultatet stod sig sedan hela matchen ut. Vinsten innebar tre nya poäng på hemmaplan, och ett hopp uppåt i tabellen. Härnäst väntar Örebro SK på Studenternas den 2 augusti.