Matchsummering IK Sirius- IK Brage (U21-träningsmatch)

Söndagens träningsmatch mellan Sirius och Brage slutade 4-0 till Blåsvart. Det var aldrig något snack om saken, Sirius var det förande laget matchen igenom och hade bud på fler mål framåt. Adam Hellborg, Ekin Bulut, Karl Larson och Samuel Wikman noterades för Sirius mål i matchen.

Sirius tog tak i taktpinnen direkt och kunde tidigt ta ledningen genom Adam Hellborgs välplacerade avslut i den trettonde matchminuten. Strax därefter kom nästa farlighet då Herman Sjögrell tog hand om en frispark några meter utanför straffområdet, avslutade gick dock precis utanför bortamålvaktens vänstra stolpe. Sirius hade spelat till sig ett tydligt spelövertag, laget kunde etablera stora delar av sitt spel på motståndarnas planhalva. Efter 25 spelade minuter kunde Ekin Bulut utöka ledningen till 2-0, fint framspelad av Herman Sjögrell. Därefter hade Blåsvart ytterligare lägen att utöka sin ledning men det blev inte fler mål i första halvlek, det stod fortfarande 2-0 när domaren blåste för halvtid.

Bara två minuter in i den andra halvleken utökade Samuel Wikman ledningen till 3-0 efter att han blivit frispelad av Oliver Johansson. Strax därefter kom även 4-0 då Karl Larson var sist på en hörnskarv och enkelt kunde styra in 4-0. Efter det fjärde Siriusmålet för dagen kunde gästerna IK Brage jobba sig in allt mer i matchen. Det senaste blåsvarta nyförvärvet, August Ahlin, fick göra några fler ingripanden än vad Hannes Sveijer hade behövt göra i den första halvleken. Segern kändes däremot aldrig hotad, Sirius hade full koll på söndagens tillställning och när domaren blåste av matchen var fyramålsledningen intakt. Matchen slutade 4-0 på Studenternas.