Matchsummering Djurgårdens IF – IK Sirius

Sirius reser hem från Stockholm med noll poäng i bagaget. Djurgården hade övertaget matchen igenom och tack vare en effektiv period i första halvlek kunde hemmalaget gå till pausvila med en fyramålsledning. Slutsiffrorna skrevs till 5-1 efter att andra halvlek slutat lika, Christian Kouakou stod för reduceringen, vilket var hans sjätte mål för säsongen. För Blåsvart väntar fyra dagars vila innan laget tar emot nykomlingarna Degerfors hemma på Studenternas nu på lördag.

Sirius tog sig an ett Djurgården på ett varmt Tele2 arena. Blåsvart var i stunder hårt tillbakapressade och Djurgården kändes allt farligare ju längre matchen led. Detta stoppade dock inte Blåsvarts offensiva ambitioner, laget försökte hitta kontringsmöjligheter men försöken ledde dessvärre inte till några större farligheter. Efter cirka tjugo minuters spel tog Djurgården ledningen och det visade sig att målproduktionen bara hade startat. Bara sju minuter senare hade hemmalaget hunnit göra både ett och två mål till. Ställningen var därmed 3-0 efter trettio minuter spelade minuter och hemmalaget lyckades även få in ett fjärde mål innan halvtidsvisslan löd på Tele2 Arena.

Blåsvart startade den andra halvleken med en mer aggressiv och högre press mot hemmalaget. Sirius ägde mer boll och hade ett något större bollinnehav än i den första halvleken. Efter ett tag återtog Djurgården större delen av bollinnehavet men lyckades inte skapa lika farliga lägen som i den första halvleken. Karl Larson, en av inhopparna i halvtid, kom in som en frisk fläkt på högerkanten och hade bland annat ett bra nickläge som Djurgårdens målvakt dessvärre kunde rädda. När det återstod cirka 20 minuter av matchen kunde Blåsvart reducera till 4-1 efter ett fint inspel från Kalle Larson som Christian Kouakou enkelt kunde stöta in i mål.

Dessvärre utökade Djurgården sin ledning bara några minuter efter Sirius mål och slutsiffrorna skrevs till sist till 5-1.