Stabil seger i damernas premiär

Premiärnerverna höll. Sirius Dam vann dagens premiär i Elitettan mot Sunnanå med 1 – 0. Målet gjordes av Elin Åkerman.

Och dessutom en debut med mersmak. Matchen igenom hade Sirius kontroll på händelserna på planen. Redan i åttonde minuten var det bud på ledningsmål när Elin Åkerman drämde bollen i ribban och strax efter skyfflade Aisha Faiqi in ett mål som dock underkändes för offside.

De få farligheter Sunnanå vaskade fram berodde mer på småmissar från Sirius sida som de var snabba att ta vara på, än på det egna spelet.

Trots övertaget hann det gå en dryg halvlek innan segermålet kom. Och då var det på ett snyggt samspel mellan de två spjutspetsarna Ingrid Wixner och Elin Åkerman.

Wixner drev bollen på högerkanten och skickade in den framför målet där Elin Åkerman efter en stunds kalabalik kunde sno åt sig den och göra årets första Siriusmål i Elitettan.

– Vi hade full kontroll på matchen så när jag väl fick göra mål kändes det otroligt skönt, säger Elin. Nu har vi fått den start på serien som vi ville.

Några fler mål blev det inte i dag men segern var egentligen aldrig i fara. Sirius spelade kontrollerat och stabilt matchen igenom. Full pott i den första tävlingsmatchen för en lättad Fredrik Bernhardsson.

– Vi pratade mycket om tålamod i halvtid, säger huvudtränaren Fredrik Bernhardsson. Vi sade att vi skulle behålla det och därigenom kunde vi hitta luckor i deras spel och till slut gav det utdelning. Under hela matchen kändes det stabilt. Jätteskönt med en bra start nu när det står poäng på spel hela tiden.

Bilden: Målskytten Elin Åkerman (t.v.) och Ingrid Wixner (assist.) jublar över tre poäng