Decimerat Sirius rådde inte på ÖSK

• App

Sirius kämpade på så gott man kunde borta mot Örebro SK, och gjorde match av det trots tio man i slutet, men ÖSK vann till slut rättvist med 2-1 (1-0) på Behrn Arena.

Sirius inledde matchen på Behrn Arena med bollen i sin ägo. Det var Blåsvart som kunde göra de första anfallsförsöken och sätta en tidig prägel på matchen. Det blev dock inga längre anfall, och Dragan Kapcevic kom närmast en målchans när han tog ett vänsteravslut från distans, men missade målet med god marginal.

Istället var det snart hemmalaget som satte ordentlig fart i matchen. Kennedy Igboananike höll sig framme när en boll något slumpartat dök in i Sirius straffområdet och försökte lobba den över Joshua Wicks, men siktade något för högt och lade bollen ovanpå målet. Från och med den stunden var det dock Örebro som hade kommandot över matchen och under en period tryckte Sirius långt ner på egen planhalva.

Det tog drygt tio minuter och ett par hjärtan i halsgropen-situationer i det blåsvarta straffområdet, men till slut tog sig Sirius ur ÖSK-pressen och kunde återigen hålla i bollen själva. Oscar Kindlund fanns ofta spelbar centralt i planen och kom förutom ett par fina kombinationer även till en av halvlekens bästa målchanser. Bollen träddes in till honom vid straffområdeskanten, där han fick gott om tid att sikta in sig. Avslutet med vänsterfoten mot den bortre stolpen missade dock sitt mål en någon decimeter.

Det fanns ytterligare ett par lägen, bland annat kastade sig Dragan Kapcevic fram och kunde sånär nå ett inspel som ÖSK-målvakten Oscar Jansson precis vann racet till. Matchen som helhet jämnade ut sig och lagen turades om med initiativet. Efter en bra Siriusperiod smällde det dock plötsligt åt andra hållet. Ett inlägg från Örebros högerkant mot den första stolpen nådde en framrusande Kennedy Igboananikes panna, och bollen satt perfekt i det första krysset.

Sirius fick en gyllene chans att ta sig tillbaka in i matchen när en ÖSK-hands i eget straffområde gav Blåsvart en straff med ett par minuter kvar av den första halvleken. Kim Skoglund fick dock ingen vidare riktning på straffen, som målvakten Oscar Jansson kunde rädda lågt till höger, och vi gick till halvtidsvila vid rättvis hemmaledning med 1-0.

I halvtid tvingades Oscar Kindlund byta med vad som visade sig vara en hjärnskakning efter en kollision i slutet av halvleken, och Diego Montiel kom in i hans ställe. Sirius kom ut i den andra halvleken med nya krafter och försökte ta ett nytt grepp om matchen, men lyckades aldrig riktigt få fast bollen på offensiv planhalva. Det blev en svängig inledning på halvleken, och just idag svängde det allt som oftast bättre åt Örebros håll. Efter 57 minuter var det återigen ett inlägg och en framrusande ÖSK:are vid den första stolpen som sårade Sirius, denna gång var det Johan Mårtensson som satte bredsidan till på inspelet och styrde in 2-0-målet.

Sedan var det tufft för Sirius. Med halva truppen på skadelistan blev det svårt att stå upp mot ett namnkunnigt ÖSK, som öste på i den andra halvleken. Man fortsatte att komma loss då och då och komma till halvchanser, men hemmalaget var flera gånger betydligt närmare att utöka sin ledning. Ju längre den andra halvleken gick desto mer mattades dock hemmalagets attacker, och Sirius gjorde vad man kunde för att ta sig tillbaka in i matchen. Alexander Nilsson var nära att sätta en reducering men Oscar Jansson i målet stod för en mycket vass reflexräddning från nära håll, och hemmalaget såg ut att gå mot en säker seger.

Än tuffare blev det för Sirius när Niklas Busch Thor med knappt tio ordinarie minuter kvar att spela skadade foten och tvingades kliva av planen, efter att Sirius genomfört alla sina tre byten. Trots tio man på planen lyckades dock Blåsvart skapa spänning i matchen igen. Jesper Arvidsson reducerade till 2-1 med en elegant frispark från strax utanför straffområdet efter 87 minuter, och med fem minuter tilläggstid fanns det tid för Sirius att göra något mer. ÖSK skönk lågt och hemmapubliken hann drabbas av viss ångest när Sirius gjorde några sista försök, men riktigt nära blev det aldrig.

– Jag tycker att med det decimerade manskap vi har krigar vi på och gör ett så gott försök vi kan, och ska vi under de här förutsättningarna få med oss poäng härifrån så ska vi göra mål när vi får straff, och Oscar Jansson gör en fantastisk räddning i andra halvlek. Man behöver sätta sådana lägen om man ska komma härifrån med ett bättre resultat, säger Thomas Lagerlöf, och fortsätter:

– Spelmässigt inleder vi helt okej, men sedan har vi en dryg kvart i första halvlek där vi tappar övergångar och Örebro får styra och ställa lite som de vill. I övrigt tycker jag att vi spelmässigt hänger med ganska bra. Vi saknar en del kvalitet, även om de som kommer in gör det bra saknar vi olika typer av spelare och vi blir lite endimensionella. Vi är inte tillräckligt bra för att få poäng idag.