TV | Matchsummering & Karl Larsons tankar efter mötet med Flora Tallinn

• TV

Dagens match mot det estniska topplaget Flora Tallinn slutade 1-1 efter Ekin Buluts kvittering i den 85:e matchminuten. Vi stämde av läget med Karl Larson efter dagens match på Studenternas.

Kalle Larson, 1-1 mot Flora Tallinn, hur skulle du sammanfatta matchen?
Det var väl en speciell försäsongsmatch. Det var ganska tufft, de smällde på, de maskade, och de gjorde allt för att få med sig ett resultat – så det var väldigt likt en tävlingsmatch. Synd att vi inte vinner matchen. Jag tycker att vi är bättre än dem i stort sett i hela matchen. Men de får ett mål på hörna och sedan försvarar de det och vi lyckas kvittera i slutet, Jag tycker det är en bra kämparinsats ändå.

Apropå tävlingsmatch, det är dags om en vecka mot Lödde, hur taggad är man på det?
Det är klart man är sugen på cupmatcher och tävlingsmatcher. Vi har varit igång här i drygt en månad, tränat på och tränat bra och gjort bra matcher tycker jag. Nu vill man gå in i tävlingssäsong och visa vad vi går för. Det här var en bra värdemätare, det var matchen med högst tempo hittills.  Det var en bra genomkörare inför tävlingspremiären.

Hur känns kroppen då?
Det känns bra, 75 minuter idag, och jag tycker det känns bra. Jag tycker vi har haft en bra träningsperiod och att vi har haft ett högt tempo på träningarna. Så det känns som att vi kan spela den fotboll vi vill: med högt tempo och bra presspel utifrån fysisk status. Så det känns positivt tycker jag.

Matchsummering

Intensitet var ledordet för dagens match. Det gällde såväl hemmalaget som bortalaget. Som åskådare kändes det nästintill som en tävlingsmatch redan från den första spelminuten då båda lagen smällde på och visade att de verkligen ville vinna dagens drabbning på Studan. Spelet böljande åt båda hållen till en början, men det var dock Blåsvart som hade det mesta av bollinnehavet i inledningen. Trots det tog gästerna ledningen i samband med en hörna i mitten av den första halvleken.

Sirius saknade dock inte kvitteringslägen, tvärtom – Christian Kouakou hade flera lägen under första 45 men bollen hittade aldrig nätmaskorna utan vi gick till paus med 0-1 på resultattavlan.

I den andra halvleken förstärkes tävlingsmatch-känslan när motståndarna började ta extra tid på sig i samband insparkar och fasta situationer. Till slut fick även motståndarmålvakten syna det gula kortet då han tog för lång tid på sig i samband med en inspark. När det gällde bollinnehavet fortsatte Blåsvart att äga det mesta av spelet. Chanser skapades allt mer ju längre matchen led, och i den 85:e spelminuten kom också kvitteringen när Joakim Persson serverade Ekin Bulut gjorde mål för tredje matchen i rad. Matchen slutade därmed 1-1 på Studenternas.

För Blåsvart väntar nu en ny träningsvecka innan laget rör sig söderut för årets första tävlingsmatch mot IF Lödde i Svenska Cupen. Matchen äger rum på lördag och sänds på cmore.se