Tung övertidsförlust mot Östersund

Sirius förlorade en jämn match mot Östersunds FK på tyngsta möjliga sätt efter att bortalaget avgjort med matchens sista spark till 0-1 i 95:e minuten.

Det blåste friska vindar på Studan i lördags eftermiddag när Sirius tog sig an Östersunds FK i allsvenskans 22:a omgång. Blåsvart tog sig an matchen med gott om hopp och entusiasm, och var under en relativt jämn och ganska chansfattig första halvlek det lag som förde merparten av spelet.

Sirius spelade sig igenom till chanser där såväl Mohammed Saeid som Robert Åhman Persson kunde avslut i bra lägen utan att riktigt få träff, och närmast ett mål kom Moses Ogbu. En retur studsade ut ur straffområdet rakt i gapet på Siriuskaptenen, som drog till direkt med siktet inställt på det bortre krysset. Bollen träffade klockrent – i ribbkrysset.

En stund senare hade Östersund sin stora chans i den första halvleken, då ett avslut från distans styrdes på Siriusben fram till en plötsligt helt ren Hosam Aiesh, som var lika överraskad som alla andra och bara fick en halvträff som gick i ribban och ut.

Östersund tryckte på lite mot slutet av den första halvleken och Daniel Jarl tvingades nicka undan en boll farligt nära mållinjen, men det var fortfarande en helt öppen historia när domaren blåste för halvtid.

Under den andra halvleken var Östersund allt som oftast det spelförande laget, och framför allt under dess första del lyckades man trycka ned Sirius ordentligt. Målchanserna lyste dock med sin frånvaro; Lukas Jonsson fick lov att limma Rewan Amins skott från nära håll men annars höll Sirius bortalaget undan de farligaste lägena.

Sirius kom i ett antal farliga kontringslägen, och skapade ett par vassa lägen även under den andra halvleken. Först klippte Moses Ogbu till med ett elegant volleyskott på ett inlägg, men träffade oturligt nog en lagkamrat i ryggen, och sent i matchen serverade inhoppande Stefano Vecchia sina lagkamrater ett helt öppet mål, men ingen nådde fram i tid för att slå in bollen som istället rensades undan av ÖFK-försvaret.

– Det var en jäkla insats från båda lagen, alla jobbade och slet, men spelkvaliteten var ganska dålig där ute. Det var jämnt både spel- och målchansmässigt, de har betydligt mer boll i andra halvlek men målchansmässigt är det fortfarande helt jämnt, säger Thomas Lagerlöf.

– Vårt passningsspel är klart mediokert, men deras är inte så bra det heller. Den stora grejen är att vi missar den sista passningen innan vi har öppet mål och ska bredsida in den, eller att Moses volleyskott träffar någon i ryggen. Det var en dålig och jämn fotbollsmatch där marginalerna går emot oss.

Fem tilläggsminuter lades på, och matchen såg ut att sluta mållöst när dessa tickade på utan några allt för dramatiska händelser. Inte förrän under de tio sista sekunderna. Östersund drog upp sitt sista anfall i matchen, spelade ut bollen på sin högerkant och fyllde på in mot mål.

Plötsligt, när matchklockan stod på 94.50, blev Jonas Lindberg neddragen i eget straffområde och bortalagets Samuel Mensiro blev därför helt ren vid den första stolpen. Inspelet satt rätt på foten och bollen letade sig in intill stolpen. Östersund vann matchen med 1-0.

– Vi förlorar på det grymmaste sätt man kan förlora en fotbollsmatch. Det har alla ingredienser; det är dåligt försvarsspel och domarmisstag, det är solklar frispark på Jonas innan målet. En massa tillfälligheter som ofta avgör fotbollsmatcher, helt enkelt, säger Thomas Lagerlöf.