Svängigt men mållöst mot BP på Grimsta

• App

I en match som kanske borde blivit målrik hade inget av lagen skärpan att spräcka nollan, Sirius och BP spelade 0-0 på Grimsta i lördagens träningsmatch.

Att en match består av två olika halvlekar må vara klyschigt och överflödigt att påpeka, men sällan har det stämt så bra in som på lördagens träningsmatch mellan Sirius och BP på Grimsta. Matchen hade två helt olika ansikten, ett varsitt för de båda lagen som var mer smickrande än det andra.

Hemmalaget BP började matchen bäst, medan Sirius inte fick något alls att stämma under de första 45 minuterna. Blåsvart rullade en del boll i backlinjen men hittade aldrig in mellan linjerna i BP:s försvarsuppställning, och tappade istället bollen gång på gång.

BP forsade istället framåt så fort man fick chansen och kom till ett antal heta lägen tidigt i matchen. Ett aggressivt hemmalag kombinerade sig många gånger igenom Siriusförsvaret och borde kanske ha gjort mer av den handfull avslutslägen man kom till i och runt det blåsvarta straffområdet under den första halvleken.

Sirius lyckades hålla BP stången och ta sig till halvtidsvilan med nollan intakt, men framåt hade man själva inte skapat något alls av värde. Under den första halvleken var matchen en helt annan än den skulle komma att bli i den andra.

– Just idag var det ganska påtagligt att i första halvlek var det inte så mycket som fungerade, vi tappade bollen hela tiden på vår planhalva, vilket blir jobbigt. Det gäller att bryta det mönstret, se förbi den första pressen och vara tillräckligt modig för att visa sig och vilja ha bollen, säger Mirza Jelecak.

Det förändrades omedelbart när den andra halvleken drog igång. Blåsvart visade sig omedelbart betydligt mer resoluta, satte en hård och intensiv press på motståndarna så fort man blev av med bollen och lyckades nu också behålla densamma och spela sig igenom till målchanser.

Jesper Arvidsson hade Sirius första avslut i matchen när han prickade stolpen efter en hörna, och Sirius fortsatte att ösa på. Flera avslut täcktes undan i sista stund i straffområdet, och efter snyggt blåsvart klapp-klapp-spel kom pigge inhopparen Stefano Vecchia till matchens kanske bästa chans. På Kalle Larsons inspel från kortlinjen inkasserade han dock Sirius andra ramträff i matchen när han träffade ribban från nära håll.

Jonas Lindberg och senare Sam Lundholm, som gjorde sitt första inhopp för säsongen, lyckades heller inte överlista målvakten i mer eller mindre fria lägen, och i en match som sett till chanserna logiskt sett kanske borde ha slutat 2-2 skrevs slutresultatet istället till 0-0.

– I andra rycker vi upp oss betydligt, vi börjar lite trevande men sen tycker vi att vi kommer ofta in på deras planhalva som vi vill och hotar ofta. Vi skapar en del lägen som vi borde ha gjort mål på. På så sätt var det kanske en jämn fotbollsmatch, men den är ojämn i olika halvlekar, säger Mirza Jelecak.

Nu väntar IK Frej hemma på Löten på lördag i vad som blir Sirius genrep inför den allsvenska premiären.