Skärpan saknades när Halmstad vände på Löten

Sirius fick en kanonstart på cupmatchen mot Halmstad på Löten, men gästerna vände och vann till slut med 1-2 (1-2) trots en blåsvart anstormning i den andra halvleken.

Blåsvart rivstartade matchen och tog tidigt kommandot över händelserna på Löten. Det dröjde inte mer än åtta minuter innan man kom riktigt nära ett första mål, då John Junior Igbarumah satte foten till på Jonas Lindbergs inspel och träffade klockrent i stolpen, innan Philip Haglund inte riktigt lyckades nå fram på returen.

Bara minuter senare kombinerade sig Lindberg och Igbarumah återigen in i straffområdet från vänster, och den här gången gick Lindberg i backen efter att ha rivits ner av en försvarare. Sirius fick straff och Jesper Arvidsson klev säkert fram och placerade in ledningsmålet till 1-0 i matchens 14:e minut.

Sirius fortsatte att trycka på och i minut 21 kom nästa stora Siriuschans. Jesper Arvidsson slog en lång boll från backlinjen och Philip Haglund tryckte sig förbi sin försvarare och kom först till bollen. Han lobbade över den utrusande målvakten, men HBK-försvararen hann precis tillbaka för att rensa undan med en hoppspark på egen mållinje.

Sirius hade lagt i sin högsta växel och satt tonen i matchen, men halvvägs in i den första halvleken började Blåsvart tappa greppet något. Ändå kom det mer eller mindre som en blixt från klar himmel när Halmstad kvitterade. Ett vasst inlägg från högerkanten gick fram till Sadat Karim som var stark i straffområdet, vann duellen mot Tim Björkström och stötte in 1-1 vid den första stolpen.

Hemmalagets passningsspel blev lite slarvigare och duellspelet inte lika resolut, och Halmstad kunde hota mer i slutet av den första halvleken. Några riktigt vassa målchanser skapade man dock inte, och matchen såg ut att gå till pausvila med ett oavgjort resultat. Ett ögonblicks okoncentration från Kebba Ceesay, som snubblade på bollen på på mittplan, ändrade dock på det. Sadat Karim fick fri lejd mot mål, och även om HBK-anfallaren hade två Siriusförsvarare emot sig när han väl nådde fram till straffområdet fick han till ett vasst avslut som letade sig in intill Lukas Jonssons högra stolpe.

Det var ett surt underläge för Sirius som ägt det mesta av matchen och skapat de flesta och bästa chanserna. Den andra halvleken blev en enda lång jakt på ett kvitteringsmål, och även om det började knackigt fick Sirius till slut bra fart även på den jakten. Matchens sista 30 minuter ägde Blåsvart återigen helt, och målchanserna duggade tätt mot slutet.

Elias Andersson fick skottläge på ett inspel bara några meter från mål men träffade målvakten och Sherko Faiqi kom perfekt i höjd med straffpunkten men rullade den också han i famnen på burväktaren. Adam Ståhl tog snyggt med sig en hög passning in i straffområdet på en touch och kom till avslut, men målvakten lyckades efter vissa om och men plocka upp sin egen retur.

Den sista spetsen i avslutssituationerna fanns inte där den här eftermiddagen, och Sirius föll till slut med 1-2 mot Halmstad.

– Halmstad är bra och kontrar väldigt vasst på oss, men vi tycker väl att vi anfallsmässigt skapar så pass mycket att vi inte ska förlora det här, säger Henrik Rydström.

– Vi var inte tillräckligt bra i duellspel och andrabollsspel i vissa delar av matchen. Vi hade delar då vi gjorde det bra, men det finns ett fönster i matchen då det kan växla och gå åt något håll. Det är lite längre bollar, blir några dueller, vi sorterar fel, Halmstad gör några riktigt bra aktioner och plötsligt har det vänt.