Sirius vidare i cupen efter drama i Karlstad

Sirius dominerade cupmatchen mot division 1-laget Karlstad BK, men efter mållösa 90 minuter hamnade man i underläge i förlängningen innan Tim Björkström kunde kvittera och Blåsvart vinna på straffar.

Efter en inledande invänjningsperiod med den sträva och på sina ställen lite småstudsiga planen på Tingvalla IP tog Sirius tidigt kommandot över cupmatchen mot Karlstad BK, som gladeligen lade sig på försvar långt ned i planen för att istället hota i kontringsspelet.

Blåsvart hittade dock tidigt igenom det där försvarsblocket ett antal gånger, och kunde mycket väl ha gjort ett tidigt målmässigt ryck i matchen. André Österholm nickades av en försvarare fram till ett friläge efter sju minuter men nådde bara fram med en tå på bollen som täcktes ut av målvakten. Det ledde till en blåsvart hörnkavalkad där bland annat Tim Björkström nickade men fick se bollen räddas av en försvarares knä på mållinjen.

Karlstad stängde sedan igen butiken under några minuter, men Sirius flyttade tålmodigt runt bollen och efter 23 minuter kom man återigen mycket nära ett ledningsmål. Henry Offia fick från nära håll på en hård nick på Jonas Lindbergs inlägg, men Karlstadmålvakten stod för en mycket vass reflexräddning och fick på något vis bollen över ribban. Fem minuter senare kom Offia återigen nära när han framspelad av Jonas Lindberg tog sig in framför mål och avslutade klockrent i stolpen från nära håll.

Karlstad försökte hota i djupled men kom till få ordentliga kontringslägen under den första halvleken. Man fick på ett par distansskott men hotade inte Lukas Jonsson allt för mycket, och Sirius hade ett tydligt spelövertag den första halvleken igenom. Man fick dock inte hål på KBK-målvakten Spenkelink, och fick gå till halvtidsvila mållösa.

Även den andra halvleken slutade mållöst. Sirius hade övertaget under större delen av även matchens andra 45 minuter, men kom inte till lika vassa lägen som man gjorde i den första halvleken. Mängder av blåsvarta inlägg skickades in i hemmalagets straffområde, men Sirius lyckades inte riktigt nå fram eller tråckla sig igenom den där sista biten.

– Där och då är man fokuserad på nästa situation och nästa aktion, men man tyckte nästan lite synd om grabbarna att vi inte fick in bollen. Vi visste om att Karlstad är ett bra lag, och jag tycker att vi egentligen gör en bra match i många delar, vi bör ha en ledning efter första halvlek och matchen ska vara stängd. Men som jag sade inför måste vi vara bra i avgörande lägen, för annars blir det såhär, säger Mirza Jelecak.

Chanser fanns bland annat genom en inhoppande John Junior, men matchen gick till slut till förlängning. Där fortsatte den låsta matchbilden, med ett Karlstad som såg allt farligare ut i omställningarna. Det var dock en fast situation som till slut satte Sirius i en riktigt prekär situation.

En lång kantfrispark i den 98:e minuten nickades ned utanför straffområdet, där en Karlstadspelare var först på bollen och på halvvolley lyckades trycka skottet igenom Siriusförsvaret och in till 1-0 via den bortre stolpen.

Goda råd var nu dyra för Blåsvart, som öste på med allt man hade framåt. Det dröjde och det dröjde, ända tills den ordinarie förlängningstiden passerat, men i den 121:a minuten hittade man till slut luckan i försvarsmuren som man letat efter i två timmar. Tim Björkström skickade ut bollen på kanten, tog sig själv in i straffområdet och var på precis rätt plats när Adam Ståhls hårda inspel kom mot den första stolpen. En nätt liten klack senare låg bollen i nätet och Sirius hade tagit matchen till ett straffavgörande.

Fem stensäkra Siriusstraffar senare var avancemanget säkrat. Sherko Faiqi och Christer Gustafsson satte varsin innan Lukas Jonsson stod för en vass räddning på Karlstads andra straff. Mål även av Elias Andersson, André Österholm och till sist Mohammed Saeid gav Sirius segern.

– Det var jäkligt skönt att få in en boll till slut, och det var en för moralen jätteviktig seger.  Jag tycker att vi krigar i 120 minuter, och efter deras mål infinner sig en desperation som gör att vi skapar ännu fler chanser och bör få in någon boll innan Tims. Men det var kul att han fick göra mål, hans första i Sirius, och det var skönt att åka härifrån med en seger, säger Mirza Jelecak.