Sirius tog andra segern genom 3-0 på Gavlevallen

• App

Precis som i säsongspremiären var det de unga spelarna som visade framfötterna när Sirius i sin andra träningsmatch besegrade Gefle IF med 3-0 (1-0) på Gavlevallen, efter mål av Joakim Persson och Henry Offia.

Sirius förde spelet under i stort sett hela den första halvleken, men målchanserna var till att börja med ganska lätträknade. Blåsvart rullade runt Gefleförsvaret lite för långsamt och hittade inte luckorna som krävdes för att bryta igenom.

Hemmalaget stod upp väl och kontrade vid några tillfällen fram till vad som nästan blev lägen, men Sirius redde ut det mesta och förutom ett par brutna inspel i straffområdet förblev Jonathan Viscosi i målet relativt ostöd.

Istället gav ett tålmodigt anfallsspel till slut Sirius utdelning. Joakim Persson hade sånär tagit sig fram till flera lägen men fått en tuff behandling av Gefleförsvaret i straffområdet. Nu tog han sig loss.

När Sirius i den 37:e minuten rullade upp på högerkanten och Nahom Girmai Netabay slog en genomskärare in i straffområdet löpte Joakim Persson med, vände bort sin försvarare och placerade bollen elegant i det bortre krysset, till sitt första A-lagsmål och 1-0 för Sirius.

I den andra halvleken fortsatte den spelmässiga Siriusdominansen, och nu lyckades man också öppna upp Gefleförsvaret mer regelbundet. Henry Offia, som ersatte Joakim Persson i ett av fyra halvtidsbyten, satte dit både 2- och 3-0 inom loppet av några minuter i mitten av den andra halvleken.

Först stod han på rätt plats för att raka in returen sedan Mohammed Saeid träffat ribban efter ett snabbt Siriusanfall, och en stund senare tog han till vara på Adam Hellborgs eleganta klackpassning genom att hålla bort en klängande försvarare och fri med målvakten halvt skjuta, halvt snubbla in sitt andra mål för matchen.

Ett par chanser för ytterligare mål fanns, bland annat stod Geflemålvakten för en vass räddning på Stefano Vecchias frispark i slutminuterna, men Sirius andra träningsmatch för året landade till slut i en kontrollerad 3-0-seger på Gavelvallen.