Sirius stod upp bra mot CSKA Moskva

Ett tjugotal Sirius-supportrar har tagit sig till spanska solkusten för att se favoritlaget möta CSKA Moskva denna sista dag av träningslägret. Sirius startar med nya Jonatan Viscosi i mål och med Stefano Vecchia från start. Det är också den sistnämnda som redan efter en minut är på väg att bli fri, men fälls precis utanför straffområdet. Den efterföljande frisparken skruvar Vecchia själv precis över ribban.

Första sex minuterna av matchen är det uteslutande Sirius som har bollen och skapar en hel del målchanser, främst genom Jonas Lindberg. CSKA har några omställningar efter misslyckade uppspel från Sirius men laget står ändå samlade och trygga i försvarsspelet.

De bästa målchanserna skapar Sirius som är både rörliga, oftast bolltrygga och dessutom kreativa och snabba i sitt anfallsspel vilket leder till två frilägen. CSKA har välkände Igor Akinfeev i målet och han räddar sitt lag från påhälsning vid några tillfällen.

I början av andra tvingas Daniel Jarl utgå (sträckning) och in kommer Adam Hellborg. Samtidigt tar Niklas Thor ett kliv ner i backlinjen. CSKA startar sin andra halvlek i ett högt tempo och 12 minuter in i andra halvlek gör Ivan Obliakov 1-0. Efter det målet har ryssarna en bra period och Nikola Vlasic kan göra 2-0 på ett distansskott i 65:e matchminuten.

Direkt efter 0-2 gör Sirius ett antal byten. In kommer Nahom Girmai, Joakim Persson och Simon Gefvert. Ut går Niklas Thor, Stefano Vecchia och Jonas Lindberg. I samband med bytena ställer laget också om från 5-4-1 till 4-3-3.

Resultatet blir en jämn och välspelad andra del av matchen där Sirius ställer om några gånger och lyckas skapa ett antal lägen. Bland annat har Elias Andersson ett fint läge där han får lite för mycket fot under bollen och får se bollen svepa en liten bit över ribban.

Med tio minuter kvar gör Sirius två byten till. Ut går Mohammed Saeid och just Elias Andersson och in kommer Henry Offia och Isak Bråholm. Mot slutet spelar Sirius riktigt bra anfallsspel, snabbt, böljande och lyckas inkludera båda kanterna och dessutom komma till farliga avslut mot Akinfeev i målet.

På det hela taget en väl genomförd träningsmatch av Sirius mot ett riktigt bra och kvalificerat motstånd. Förlust med 0-2 men ändå några kvitton på att det man talat mycket om, och tränat mycket på, under tiden i Spanien också går att skönja under match, och mot bra motståndare.