Sirius föll i chansfattig match på Studenternas

Det blev förlust på Studenternas i vårsäsongens sista match. Sirius släppte egentligen bara till två målchanser under hela matchen men båda gångerna var Djurgården vassa. Efter ett Djurgårdsmål i första halvlek kunde motståndarna även kontra in 0-2 i slutskedet av matchen.

Sirius tog emot Djurgården på ett regnigt och utsålt Studenternas under lördagseftermiddagen med hopp om att ta ännu en seger innan sommaruppehållet. Matchinledningen blev jämn, även om Djurgården hade ett visst övertag och Sirius stundtals hade lite svårt med bollbehandlingen. Motståndarna fick till lite tryck utan att för den sakens skull komma alltför nära det blåsvarta målet.

I den sjuttonde minuten föll matchens första mål. Sirius blev av med bollen på offensiv planhalva och efter ett par studsar som ledde fram till Djurgårdsspelare hade motståndarna skaffat sig ett tre mot tre- läge. När Sirius backlinje föll av kunde Jonathan Ring driva bollen och placera in 0-1 till vänster om John Alvbåge.

Mirza Jelecak var inte nöjd med starten på matchen.

– Vi börjar inte så bra. Vi hamnar under press med bollen och kommer lite fel i försvarsspelet. Sedan tappar vi balansen i en omställning och har inte folk framför backlinjen, vilket gör att de får en tre mot tre- situation där de har kvalitén att göra mål.

Efter målet tog sig Sirius in mer i matchen och var det något bättre laget under resten av halvleken. Nu var det Sirius som ägde mer boll, vann lite fler dueller och befann sig lite mer på Djurgårdens planhalva. Några heta chanser blev det dock inte även om det fanns flera lägen att skapa något på fasta situationer. Blåsvarts bästa chans i första halvlek fick Sam Lundholm som med sitt skott utanför straffområdet träffade en offsidestående Philip Haglund istället för målet.

– Det krävs att man spelar lite snabbare, att någon dribblar av en kille eller att man hotar med fler löpningar så att det blir tryck mot deras backlinje, säger Mirza Jelecak vars lag hade fortsatt svårt att skapa målchanser även i andra halvlek.

Spelmässigt inleddes andra halvlek precis som den första hade slutat lite i blåsvart favör. Sirius hade mest bollinnehav och letade febrilt efter de stora målchanserna. De lägen som uppstod var framför allt skottlägen lite utanför straffområdet. Niklas Busch Thor testade skott efter att Sirius spelat runt framför Djurgårdens backlinje och Karl Larson sköt även han ett par meter utanför straffområdet. Inget av skotten blev särskilt farligt och Sirius stora chans att utjämna kom i minut 65. Jesper Arvidsson skickade in en boll i Djurgårdens straffområde som skarvades vidare med huvudet av Adam Ståhl. Philip Haglund skarvade även han vidare bollen till Elias Andersson som lite snett från vänster hamnade i ett öppet läge med målvakten. Anderssons avslut ur en inte helt perfekt vinkel gick dessvärre mitt på målvakten som täckte en stor del av målet.

Det blev aldrig någon riktigt desperat kvitteringsjakt efter Elias Anderssons målchans och istället kunde Djurgården kontra in 0-2 med två minuter kvar av ordinarie tid när Niklas Bärkroth kom fri med John Alvbåge. Matchens sista chans kom i minut 95 när Isak Bråholm tog sig till ett läge inne i straffområdet, men skottet blockerades och Sirius förlorade med 2-0 i en match nästan utan målchanser.

– Det kändes som att vi hade bra kontroll defensivt. Det blev lite för stora ytor i några omställningslägen men vi lyckades reda ut det genom att vinna dueller, säger Mirza Jelecak.

Siriustränaren är besviken över att laget inte skapade mer och att det var Djurgården som tog tillvara på sina chanser.

– Det är surt. Men de har kvalitet när de får chansen, vilket kanske saknas lite hos oss. Vi flyttar bollen ganska bra men bryter aldrig riktigt igenom och skapar chanser, även om vi hade en stor chans där vi definitivt kunde haft utdelning.

Nu väntar sommaruppehåll för Sirius i nästan en månad innan allsvenskan drar igång igen med match mot IFK Norrköping 30 juni. Däremellan hinner laget även spela en träningsmatch mot Djurgården 20 juni.