Sirius Dam – Älta IF. Årets facit = 3 x 3 – 0

Sommaruppehållet verkar ha gjort damerna gott för omstarten av Elitettan skedde på bästa tänkbara sätt när man åkte iväg och besegrade Älta IF med 3 – 0 på bortaplan efter två mål av Emelie Magnusson och ett av Moa Mattsson.

Det var ett spelsuget och taggat Sirius som stegade ut på Älta IP och gjorde processen kort med värdarna Älta IF. Innan matchklockan ens hunnit bocka av den första kvarten tog Julia Lyckberg hand om en frispark och Moa Mattsson höll sig påpassligt framme och rakade in bollen i mål.  Rasslet i nätmaskorna förkunnade att Sirius tagit ledningen mot svårspelade Älta, i deras hemmaborg.

Sirius fortsatte att arbeta sig igenom den första halvleken lugnt och metodiskt, med den trygghet som ledningsmålet skänkte dem och Älta lyckades inte hitta något sätt att dyrka upp gästerna.

– Vi spelade fantastiskt bra fotboll igår, säger Fredrik Bernhardsson. Vi tog initiativet redan från start och tjejerna följde matchplanen exemplariskt hela tiden. En väldigt bra prestation från vår sida.

Fredrik Bernhardsson höjde inför matchen ett varnande finger för några av deras farligare spelare, men i diskussionerna inför matchen valde laget att ta en annan väg än att lägga tid på att hårdbevaka hoten.

– Ja, vi valde att fokusera på vår matchplan och det gjorde vi på ett mycket bra sätt, konstaterar Fredrik. Det var hela tiden vi som höll i taktpinnen och spelarna var kloka i sitt bollinnehav och spel.

Den andra halvleken inleddes på samma sätt som den första, med ett Siriusmål. Dock orkade inte målskyttet Emelie Magnusson hålla sig i 13 minuter – som Moa Mattsson gjorde i första halvlek – utan redan efter knappt fem minuter dundrade hon in Sirius andra mål för dagen.

Sirius fortsatte att hålla matchen i sitt grepp om än inte lika klockrent som i första halvan av matchen men segern var aldrig hotad och när Emelie slog till med sitt andra mål för dagen betydde det inte bara den tredje raka seger med 3 – 0 mot Älta utan även att hon välförtjänt jobbat ihop till titeln som matchen lirare.

Redan på tisdag är det dags för damerna att gå i elden igen. Då väntar spel i Svenska Cupen 2016/2017. Sirius kliver in i cupens andra omgång och för motståndet står division 1-laget IK Huge från Gävle, där matchen också spelas.