Seger i sexpoängsmatchen mot Falkenberg

Sirius stod för en ramstark laginsats i sexpoängsmatchen mot Falkenberg, och tack vare en storspelande Lukas Jonsson och ett kanonskott från Christer Gustafsson tog man tre viktiga poäng genom 2-0 (1-0) på Studan.

Viktiga poäng stod på spel när Sirius tog sig an Falkenberg hemma på Studenternas, och det låg förväntan i luften denna fredagkväll på en arena som var fylld till bredden utifrån sin kapacitet för dagen.

Lika viktiga var poängen dock för bortalaget, och det var de som började matchen bäst. Matchens första målchans fick Christoffer Carlsson på ett inspel mitt i straffområdet, men Lukas Jonsson stod rätt placerad och lyckades dessutom hålla fast det hårda avslutet.

Falkenberg behöll initiativet och förde spelet under matchens första 20 minuter, där man också kom till ytterligare några lägen utan att lyckas överträffa den där första chansen. Istället åt sig Sirius snart mer och mer in i matchen.

Sam Lundholm försökte på volley och Kalle Larson sköt från nära håll när bollen damp ned i straffområdet, men det var till slut från längre distans Blåsvart skulle spräcka nollan.

Han gjorde mål mot Örebro, han gjorde mål mot Elfsborg, och när en framstormande Christer Gustafsson i den 30:e minuten fick en passning tillbaka från Philip Haglund några meter utanför straffområdet tvekade han inte en sekund på att skicka bollen upp i det vänstra krysset och ge Sirius ledningen med 1-0. Det var inte sista gången CG olé-ramsan skulla rulla över Studan denna kväll.

– Det är såklart jättekul att känna sig uppskattad av supportrarna, och det var kul att få bjuda tillbaka också. Det är kul att få visa upp på match att man kan skjuta också, säger Christer Gustafsson.

Den avslutande kvarten av den första halvleken gick sedan helt och hållet i blåsvart favör. Falkenberg trycktes långt ned i eget straffområde och Sirius skapade ett antal mer eller mindre heta målchanser under slutminuterna, men matchen gick till halvtidsvila vid ställningen 1-0.

Falkenberg kom ut med nytt mod till den andra halvleken och kunde mycket väl ha fått in en kvittering efter 56 minuter när Robin Östlind nådde högst på ett högerinlägg, men Lukas Jonsson stod för en vass enhandsräddning när han skopade iväg bollen med en utsträckt vänsterhand.

En räddning som blev avgörande på många sätt, för bara ett par minuter senare låg bollen istället i Falkenbergs mål. Christer Gustafsson, som var precis överallt i 90 minuter, vann bollen och spelade fram Philip Haglund som fick fri lejd mot mål. Med sig hade han Elias Andersson, och han hade slagit bollen in i ett öppet mål om inte en försvarare hunnit emellan. Brytningen var dock inte bättre än att det istället blev ett självmål som gav Blåsvart ledningen med 2-0.

Därefter blev Falkenberg av naturliga skälv det lag som främst behövde gå framåt, men Sirius försvarade sig väl i eget straffområde och fortsatte att komma till egna lägen. När Philip Haglund snodde bollen av en försvarare och kom ensam mot målvakten var trean nära, men avslutet gick i stolpen och ut.

Falkenberg tryckte på in i slutminuterna, men när inte det blåsvarta försvaret stod i vägen fanns istället Lukas Jonsson där. Efter att Nsima Peter träffat ribban långt in på tilläggstiden damp returen ned till en bortaspelare framför mål, men Jonsson stod för en fantastisk reflexräddning och styrde avslutet över ribban. Sirius höll till slut hela vägen ut, utan att segern någon gång var riktigt hotad.

– Vi släppte kanske till lite mycket lägen, men samtidigt skapade vi fantastiskt mycket idag och kunde ha gjort många mål till, så jag tycker det var en helgjuten laginsats, säger Christer Gustafsson.

Tre poäng mot Falkenberg innebär att gapet ned till hallänningarna på kvalplatsen nu är sex poäng stort.

– Det betyder såklart jättemycket, att få känna att vi kan vinna och hålla nollan igen. Kan vi hålla det uppe nu under de sista matcherna ska vi inte behöva vara inblandade i botten, säger Christer Gustafsson.