Sandvikens IF – Sirius U21: matchsummering & bilder

Trots en bra matchinledning förlorade Sirius U21 gårdagens match mot Sandviken. Blåsvart tog ledningen tidigt i matchen genom Ekin Bulut, men Sandviken kvitterade strax innan paus och gjorde sedan två snabba mål i början av den andra halvleken vilket gav oss slutresultatet 3-1 till hemmalaget.

Första halvlek

Sirius inledde matchen på ett bra sätt. Det var god kommunikationen genom alla lagdelar och när Blåsvart väl valde att kliva i pressen mot Sandvikens backlinje var det en gemensam anstormning som ofta resulterade i bollvinster på offensiv planhalva. Det var dock inte genom en bollvinst på offensiv planhalva som matchens första mål uppkom, det var i stället resultatet av en fin djupledsboll där Samuel Wikman serverade Kennedy Igboananike som i sin tur kunde friställa Ekin Bulut i boxen. Ekin Bulut gjorde därmed mål för fjärde matchen i rad sedan sin ankomst till Sirius.

Med halvtimmen spelad av matchen visade resultattavlan 0-1 och det kändes då som ett rättvist resultat baserat på matchinledningen. Hemmalaget Sandviken var inte helt ofarliga, deras lägen initierades ofta genom längre bollar bakom Sirius backlinje med de blåsvarta försvararna hade lyckats reda ut farligheterna kring det egna straffområdet. I den 35:e matchminuten såg det även ut som att Blåsvart hade utökat ledningen, men Ekin Bulut blev avblåst för offside då han placerade in bollen från nära håll. I stället för att gå till halvtid i ledning kunde Sandviken istället kvittera strax innan paus och vi gick därför till halvtidsvila med ett oavgjort resultat.

Andra halvlek

Sandviken genomförde ett par byten i halvtid och det kändes som att hemmalaget kom ut med en helt annan inställning till den andra halvleken. De tog i taktpinnen från början och fick även dubbla utdelningar då de både tog ledningen och dessutom utökade sin ledning till 3-1 efter bara fem spelade minuter. Blåsvart försökte ta sig tillbaka in i matchen och det såg ut som en reducering också kom i den i 65:e minuten, men Kennedy Igboananikes avslut räddades precis på mållinjen av en rödklädd försvarare.

Sandviken fortsatte att äga mycket boll men de producerade inga fler heta lägen utan det var främst Blåsvart som stod för farligheterna i sluttampen av matchen. Med lite tur och lite mer noggrannhet i den sista tredjedelen hade det kunnat resultera i minst en reducering men när domaren väl blåste av matchen visade resultattavlan 3-1 till hemmalaget.