Matchreferat Sirius-Mjällby

• App

Bortamatchen mot Mjällby slutar 1-1 efter en sen kvittering av Siriusbekante Moses Ogbu. Blåsvart visar återigen prov på fint spel under första 45, Sirius hade bud på flera mål men gick till pausvila med en 0-1-ledning. Andra halvlek blev mer böljande och till slut kom också Mjällbykvitteringen i den 87:e matchminuten. Sirius rör sig nu hemåt med två pinnar i bagaget från den här bortasejouren. Närmast väntar två raka hemmamatcher på Studan.

När gårdagskvällens startelva släpptes kunde vi konstatera tre förändringar i startelvan sedan sist. Jonathan Viscosi fick chansen mellan stolparna, Hjalmar Ekdal tog plats i mittförsvaret och Adam Ståhl tog hand om högerkanten.

I matchinledningen svängde spelet åt båda hållen. Yukiya Sugita hade ett bra läge i den sjätte matchminuten när han bröt in från vänsterkanten och fick till ett avslut som styrdes utanför av en Mjällbyförsvarare. Nästa möjlighet kom några minuter senare när Axel Björnström väggspelade sig fram genom Mjällbyförsvaret och sånär fick till ett avslut, tyvärr blev den sista mottagningen inte helt hundra och Mjällbymålvakten kunde istället enkelt plocka bollen framför Ackes fötter.

Den första riktigt heta målchansen kom sedan när Acke slog in ett lågt inspel till en helt friställd Sugita som tyvärr inte fick till första touchen, vilket gjorde att målvakten kan styra hans avslut till hörna. Adam Hellborg slog sedan en lång svepande hörna mot den bortre delen av straffområdet och i tumultet framför mål blev Daniel Jarl hårt dragen i tröjan och domaren tvekade inte – han pekade på straffpunkten och blåste för straff. Mohammed Saeid var säkerheten själv när han placerade in i 0-1 i målvaktens högra hörn.

Mjällby första farliga chans kom i den trettionde minuten när David Löfquist får blev helt friställt i Sirius straffområde, som tur var fick han till en riktig snedträff och bollen gick flera meter upp i luften. Resterande del av första halvlek bjöd inte på några fler direkta farligheter och blåsvart gick till halvtidsvila med ledning på 0-1.

– Det känns bra, vi har bra kontroll på bollen och matchen. Vi behöver bara komma till lite fler avslut, sade Mohammed Saeid i pausintervjun till Dplay.

Mjällby inledde den andra halvleken piggast och de hade faktiskt en boll innanför mållinjen men domaren blåste snabbt av för blåsvart frispark då det visade sig att Moses Ogbu gått in lite för hårt på Viscosi i situationen innan. Vårt första avslut i andra halvleken kom några minuter senare när Elias Andersson avslutade ett långt Sirius-anfall, hans distansskott kunde dock enkelt räddas av Mjällbys målvakt.

Åtta minuter in i andra halvlek tvingades Adam Hellborg bryta matchen. Han linkade av planen med ett lindat högerlår och in kom istället Laorent Shabani. Strax därefter kom Moses Ogbu loss på högerkanten och serverade anfallskollegan Jacob Bergström som dock inte kunde överlista Viscosi med sitt avslut.

Vår farligaste målchans i den andra halvleken uppstod när Sugita serverade Saeid i den 67:e matchminuten. Tyvärr fick Mohammed inte riktigt till avslutet och Mjällbys målvakt kunde plocka upp avslutet. Tio minuter senare genomförde blåsvart sitt andra byte då målskytten Mohammed Saeid lämnade planen för att ge plats åt Jamie Roche.

Några minuter senare skapade Mjällby sin hetaste kvitteringschans hittills då Max Watson blev helt omarkerad i samband med en inläggsfrispark. Watson insåg nog inte hur fri han var och nicken gick flera meter utanför Viscosis vänstra stolpe. Matchen började nu bölja fram och tillbaka och i den 87:e minuten fick Moses Ogbu lite för mycket tid utanför Sirius straffområde och kunde då placera in 1-1 i det bortre krysset.

Efter kvitteringen fortsatte Mjällby att behålla bollen på vår planhalva, men de skapade inga fler farligheter utan matchen slutade till slut 1-1 i Hällevik. Daniel Jarl gjorde en kort analys av andra halvlek när han intervjuades av  Dplay strax efter slutsignalen.
De flyttar upp sina positioner i andra när de ligger under, och sen kanske vi går ner lite i tempo och kanske inte spelar in i samma ytor som vi gjort tidigare, sade Daniel i TV-sändningen.

Vi fick en pratstund med huvudtränare Henrik Rydström efter matchen:

Hur är känslan såhär efter matchen?
– Klart vi är besvikna, både med kvitteringen i slutet men framför allt besvikna på att vi inte kan förvalta vårt bollinnehav på ett bättre sätt. Vi blev kanske lite för långsamma och följde helt enkelt inte vår matchplan hela vägen ut. Samtidigt tycker jag att vi kommer tillbaka och kontrollerar matchen igen efter en mindre bra start på andra halvlek. Vi hade några lägen att utöka ledningen innan de fick in sin kvittering, sade Henrik.

Spelade Mjällby som förväntat?
Mjällby är ett tydligt 3-5-2-lag, och vi hade bra koll på hur de skulle lira. Det vi dock hade problem med var att de klev upp och pressade oss högre upp i banan än förväntat, vilket kanske resulterade i tuffare situationer när vi väl tappade bollen.

Ni åker hem från den här mini-turnén med två poäng i bagaget – hur summerar du poängskörden?
Tittar vi på matchbilderna så hade vi kunnat åka hem med minst fyra poäng, kanske till och med sex poäng. Vi har ju haft fina perioder i båda matcherna och haft ett bra spel. Lärdomen är väl att vi behöver bli bättre på att stänga matcherna.

Hur laddar ni om inför Varbergsmatchen?
 –
Nu har vi ju hela tre dagar på oss till Varbergsmatchen. Inatt analyserar vi matchen från idag och imorgon tränar vi på Studan direkt vid hemkomsten. Sedan blir det en vilodag, och därefter nya tag på söndag för att ladda batterierna inför måndagsmatchen mot Varberg.