Sirius Akademins intagning inför 2024

Akademi_intagning

Varje år söker Sirius akademi nya talangfulla spelare som vill bli en del av vår verksamhet i de yngre lagen. I år var det spelare födda 2011-2009 som hade möjlighet att lämna in sin intresseanmälan – och det visade sig att intresset för Sirius akademi var större än någonsin. 

– Intresset har varit rekordstort i år, berättar Christian Pellving – scoutingansvarig för de yngre lagen i akademin.  Närmare 200 spelare har uttryckt intresse för att vara en del i Sirius akademins lag P13A, P14A och P15A. Vilket är otroligt roligt och det följer trenden att det ökat stadigt de senaste åren. Men att det skulle vara så många det hade vi inte riktigt räknat med på förhand. Vid är väldigt glada för den utvecklingen.

Processen startar i april då möjligheten för att skicka in sin intresseanmälan inleds. Fönstret för intresseanmälan pågår fram till augusti och därefter skickas scouter och observatörer ut för att samla in information om spelaren. Därefter, under tidig höst fram till slutet av november, bjuds spelare in för provträning. I skrivande stund är provträningen avklarad.

P13A 2024
För det yngsta laget där vi startar ett helt nytt akademilag varje år är vi nu klara och vi har antagit ett 20-tal spelare. Det som är glädjande är att utav dessa spelare är närmare hälften från våra egna led i Sirius Ungdom. Det är ett trendbrott som vi uppskattar och en utveckling vi ser är mycket bra för Sirius verksamhet. Där Sirius spelare går hela vägen från knatteboll till akademi. Vår filosofi och spelarutveckling kan noga följas och Siriusidentiteten blir ännu starkare.

I år har vi antagit spelare från klubbarna Unik, IF VP, Upplands Ekeby, Dalkurd, Storvreta, Danmarks IF, Knivsta IK, Upsala IF, Sunnersta AIF och Sirius Ungdom. Att nästan 50% är från våra egna led är superkul! Vi har arbetat med exempelvis Akademi Xtra och Xtern samt spelforms utbyte tillsammans med Ungdomssektionen i några år nu och det har definitivt gett effekt plus att ungdomssidan verkligen har satsat de senaste åren. Det är bara att tacka alla tränare, ledare och ansvariga i Sirius Ungdom för att det gör ett så fantastiskt  bra arbete. Hatten av.

P14A och P15A 2024
Här är det lite svårare att ta en plats då man behöver ha kommit lite längre i sin spelarutveckling och ha vissa spetsegenskaper för att bli antagen. Desto äldre man blir så ökar konkurrensen inom akademifotbollen. Det har varit många duktiga spelare på provträning från klubbar som AFC Eskilstuna, AIK, Dalkurd, Sigtuna IF, Bollstanäs IK för att nämna några.

Antagning inför 2025
Intresseanmälan öppnar i april 2024 och vårdnadshavaren skickar in anmälan för spelaren. Nästa år är det tre åldersklasser för intresseanmälan och det blir för det nya P13A (födda 2012), P14A (födda 2011) och P15A(födda 2010). Provträning sker i tre steg med start under augusti och avslutas i november, så vi ser gärna att anmälningarna kommer tidigt i vår.

I de äldre åldrarna sker kontinuerlig scouting och direktkontakt för eventuell provträning.

Ansvarig för scouting 12-14 år
Christian Pellving

christian.pellving@siriusakademi.se

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch