Jobba i Sirius akademi

Akademi_jobb

Vill du jobba i en av Sveriges bästa akademier?

IK Sirius Akademi har sedan starten 2012 växt till en organisation med ett 20-tal anställda, sex akademilag och cirka 150 spelare och ingår i huvudföreningen IK Sirius Fotboll. Inför förra och årets säsong har totalt åtta av våra akademispelare skrivit avtal (A-lagskontrakt eller lärlingsavtal) med vårt allsvenska representationslag. Vilket är ett kvitto på nyttan av en bra akademiverksamhet. Sirius har som förening utvecklats och vuxit de senaste åren och vi vill fortsatt ligga i framkant i denna tillväxtprocess. Varje år förbättrar vi verksamheten på flera olika plan och inför säsongen 2022 kommer vi söka arvoderad personal till fem olika tjänstebeskrivningar.

Det är både heltids- och deltidstjänster som förhandlas med oregelbundna arbetstider som ibland även omfattar kvällar och helger. Du arbetar på uppdrag av Akademichefen.

Vill du vara med och skapa framtidens fotbollspelare? Då ska du söka våra tjänster redan idag.

Instruktör U13-U16
Vi söker dig som har ett brinnande hjärta för fotboll och vill utveckla såväl ungdomsspelare som dig själv. Du har några års erfarenhet som tränare och kanske också som övergripande ansvarig i någon klubb. Du bör ha kommit en bit fram i SvFF:s tränarutbildning och vi ser helst att du inriktat dig mot ungdomsspåret med A-Ungdoms diplom som samt gärna någon annan utbildning på högre nivå.

Vi förväntar oss att du är bekväm med att hålla utbildningar och prata inför större grupper. Du är pedagogisk och tydlig i ditt sätt att förmedla instruktioner och anvisningar.

För att klara rollen krävs att du planerar och organiserar arbetet och dagligen bokför detta digitalt. Du är helt klart bekväm med dator då du visar videoanalyser och digitala matchplaner i ditt arbete.

Som person vill vi att du har bra självkänsla och självförtroende samt utstrålar energi som smittar av sig och du har lätt för att samarbeta med andra i samma team eller med andra lag i organisationen.

Vi använder oss av The Sirius Way som arbetssätt och spelarutvecklingsplattform. Du behöver snabbt kunna sätta dig in i våra spelsätt och Sirius Akademins synsätt för att ta våra spelare till den yttersta nivån som i första hand är vårt representationslag i Allsvenskan. Du har löpande dialog med Akademichef/Utvecklingschef gällande spelarna och verksamheten.

Instruktör U17-U19
Vi söker dig som har ett brinnande hjärta för fotboll och vill utveckla såväl ungdomsspelare som dig själv. Du har flera års erfarenhet som tränare och kanske också som övergripande ansvarig i någon klubb. Du bör ha minst UEFA B men helst UEFA Elite youth A diplom i SvFF:s tränarutbildning.

Vi förväntar oss att du är bekväm med att hålla utbildningar och prata inför större grupper. Du är pedagogisk och tydlig i ditt sätt att förmedla instruktioner och anvisningar.

För att klara rollen krävs att du planerar och organiserar arbetet och dagligen bokför detta digitalt. Du är helt klart bekväm med dator då du visar videoanalyser och digitala matchplaner i ditt arbete ofta på daglig basis.

Som person vill vi att du har bra självkänsla och självförtroende samt utstrålar energi som smittar av sig och du har lätt för att samarbeta med andra i samma team eller med andra lag i organisationen.

Vi använder oss av The Sirius Way som arbetssätt och spelarutvecklingsplattform. Du behöver snabbt kunna sätta dig in i våra spelsätt och Sirius Akademins synsätt för att ta våra spelare till den yttersta nivån som i första hand är vårt representationslag i Allsvenskan. Stora delar av det arbetet sker dagtid.

Du har löpande dialog med Akademichef/Utvecklingschef/A-lags representanter gällande spelarna och verksamheten. Du rapporterar till akademichef.

Fystränare U13-U16
Vi söker Fystränare för våra U13-U16 akademilag. Här arbetar du med att optimera spelarnas individuella utveckling samt att utveckla strategier för att förebygga skador. Du lägger upp träningsprogram per trupp, individ och ålder och är ibland även med i matchförberedelser.

Fysträningens primära syfte är att förbereda spelarna att hantera fotboll, det vill säga klara av att spela med hög intensitet och återhämta sig mellan träningar och matcher. Fysträningen är ett samspel mellan fys och fotboll och ett medel mot samma mål som den taktiska träningen. Viktigt att se till de specifika krav som fotbollen ställer och individuella behov hos spelarna beroende på position eller utveckling.

Du har tidigare arbetat med fysträning för idrotter och det är meriterande om sporten varit fotboll. Vi ser gärna att du har gått eller tänker gå SvFF fotbollsfystränarutbildning.

Du får gärna, men inget krav, studera inom idrottsvetenskap, idrottsmedicin, nutrition eller rehabilitering.

Du har löpande dialog med Utvecklingschef/Huvudtränare gällande spelarna. Du rapporterar till akademichef.

Koordinator U13-U19
Vi söker dig som har ett brinnande hjärta för fotboll och en gott öga för detaljer.

Du kommer att vara spindeln i nätet mellan alla våra akademilag. Vi ser dig som en ordningsam och snabbfotad administratör där du kan hålla många processer igång samtidigt. Du har lätt för att samarbeta då du dagligen har kontakt med de instruktörer som har huvudansvaret för akademilagen. Du ser till att tider och planbokningar används på ett optimalt sätt och bokar upp matchtider. Du ser även till att våra resor löper på ett bra sätt och administrerar exempelvis längre resor med kostnader, logi och mat.

Arbetet pågår under dagtid då det är många snabba beslut och ändringar som behöver behandlas under veckorna. Efter överenskommelse kan delar av arbetet delvis ske på distans.

Du är van att arbeta med Office paketet där Excel är din vän. Du lär dig snabbt nya datasystem då vi dagligen använder ett antal som är kopplade till fotboll.

Du har löpande dialog med Akademichef/Utvecklingschef gällande spelare, lagen och verksamheten. Du rapporterar till utvecklingschef.

Lagledare U13-U19
Har du erfarenhet av fotboll och vill bidra till utvecklingen av nästa elitspelare som skriver A-lags kontrakt? En lagledare till vår akademiverksamhet är en mycket viktig del av teamet och vi söker dig med ett stort intresse av att arbeta med ungdomar som har ett öga för administrativa och praktiska frågor och har lätt att samarbeta i en snabbfotat organisation.

Du kommer att vara knuten till ett av våra akademilag under hela fotbollssäsongen där du ser till att allt flyter på som det ska och efter våra riktlinjer som beskrivs i The Sirius Way. Du samarbetar med laginstruktörerna och rapporterar till koordinator och huvudinstruktör.

Vi är Sirius
Alla som arbetar inom Sirius Fotboll respekterar och följer idrottsförbundets värderingar och efterlever organisationens policys, uppförandekod och betydelsen av ”Vi är Sirius”. Vi eftersträvar mångfald och jämställdhet och söker aktivt efter olikheter hos våra medarbetare. Vi anser att mångfald bidrar till ett bättre arbetsklimat, ökad kompetens och ett bredare perspektiv på verksamheten.

Hur ansöker du:
Maila CV och personligt brev till petter.hansson@siriusfotboll.se

Vi intervjuar och tillsätter tjänsterna löpande.

Foto: Alex Saleh

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch