Inför: Jönköpings Södra IF – IK Sirius

  • App
01082021_1627854679.jpeg

Bryta ihop och komma igen. På onsdagen klockan 19 sparkar Sirius igång matchen mot Jönköpings Södra borta på Stadsparksvallen i allsvenskans 24:e omgång.

Matcherna duggar tätt just nu för Sirius – efter förlusten mot Östersund på Studan i söndags väntar Jönköpings Södra på bortaplan redan imorgon onsdag. Matchen sparkar igång klockan 19.00 på Stadsparksvallen, när Sirius alltså är ute efter revansch efter ett par tunga resultat på senare tid.

Bara två dagar har man fått för återhämtning efter söndagens storförlust, men fokus har snabbt flyttats från besvikelse över den insatsen till en stor revanschlusta.

– Östersunds mål påverkar oss lite för mycket, och vi gör inte grunderna rätt, men jag tror inte att vi kommer att upprepa det. Vi har ett väldigt revanschsuget omklädningsrum just nu, säger Kim Bergstrand.

>> Truppen mot Jönköpings Södra IF

MOTSTÅNDARNA
Jönköpings Södra gör efter en 12:e-plats i fjol sin andra säsong i allsvenskan för den här sejouren. Just nu huserar man på kvalplatsen, den 14:e, och är förstås ute efter viktiga poäng för att klättra upp på säker mark. Man inledde säsongen lovande men har sjunkit tillbaka vartefter, och har bara vunnit en av sina 16 senaste matcher, hemma mot Hammarby i slutet av juli. Senast kommer Jimmy Thelins mannar från 1-1 borta mot IFK Göteborg.

– Jönköping har haft otroligt liten spelaromsättning de senaste åren och är väldigt lika nu som de varit sedan vi började möta dem 2014. Vi vet vad vi har att förvänta oss. De har en tydlig idé om hur de vill spela och är väldigt välorganiserade, säger Kim Bergstrand.

TIDIGARE MÖTEN
På Studan i våras stod Sirius för en bra insats mot morgondagens motståndare, men det dröjde till matchens 88:e minut innan Kim Skoglund till slut kunde vräka in kvitteringen till 1-1 efter att bortalagets lagkapten och bäste poängplockare Tommy Thelin gett J-Södra ledningen.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch