Inför: IK Sirius – AFC United

01082021_1627805193.jpeg

Länge såg det oförskämt bra ut för Sirius i toppmötet borta mot Degerfors, där man kanske borde ha lett redan efter första halvlek, men istället tog ledningen tidigt i den andra. Sättet man avslutade matchen på lämnade dock mycket i övrigt att önska, och Blåsvart fick till slut nöja sig med 1-1 efter hemmalagets sena kvittering. Detta gav trots allt en poäng i en tuff bortamatch, och när man imorgon lördag kl 16:00 möter AFC United hemma på Studan gör man det som vanligt med vetskapen om att man så här långt i år varit otroligt starka på hemmaplan, och fast beslutna att inte upprepa misstagen i Degerfors.
– Det var riktigt dåligt nästan hela andra halvlek ut efter att vi gjort mål. Även under första halvlek svängde det lite, ibland hade vi lite mer boll och ibland de, men där slutade vi spela anfallsspel. Det får man väl acceptera om motståndaren är skicklig i perioder, men nu fick det effekten att vi även blev passiva i försvarsspelet och då är man illa ute, man får inte bli passiv även om man tvingas försvara under en period. Det har vi definitivt jobbat med och pratat om, att vi måste alltid behålla aggressiviteten i vårat försvarsspel, säger Thomas Lagerlöf.

Efter att en tredjedel, dvs 10 omgångar, av Superettan spelats skuggar Sirius den absoluta toppen, där Jönköping och Östersund gjort ett litet minityck, på en fjärdeplats, två poäng bakom trean Varberg. Sex av åtta matcher i den elfte omgången, varav samtliga topplags matcher, spelas imorgon lördag klockan 16, där de mest spännande mötena utöver Sirius kan sägas vara det mellan trean Varberg och femman Degerfors, samtidigt som tvåan Östersund möter sexan Ljungskile.

Sirius möter alltså Solnaklubben Athletic FC United, vars tiondeplats i tabellen inte är helt rättvisande, då de tillsammans med Ljungskile spelat en match mindre än övriga lag, efter att mötet lagen emellan som var inplanerat tidigare i våras flyttats fram. Vinst i den matchen skulle kunna göra att nykomlingarna AFC klättrade till sjätte plats. Men mer troligt är kanske ett oavgjort resultat, med tanke på att AFC (tillsammans med Sirius och Värnamo) har flest sådana i Superettan så här långt, fem stycken. Tre av dessa kom i seriens första tre omgångar, innan den sviten bröts av med två raka segrar. Först i omgång sex, mot Östersund, kom den första förlusten. Sedan dess har man hunnit med ytterligare två kryss, och senast en ny förlust mot ett topplag, den gången 2-1 borta mot Jönköping. Formen ser med andra ord något osäker ut, efter fyra raka matcher utan vinst. Värt att lägga märke till är dock att lagets två enda förluster kommit mot ettan och tvåan i serien. Senast AFC stötte ihop med Sirius, i cupmatchen på Löten i mars, hade dock Blåsvart inga större problem att vända ett underläge efter ett tidigt slumpmål och vinna med 3-1. Men Thomas Lagerlöf varnar för Özcan Melkemichels mannar.
– AFC är ett lag att verkligen ha respekt för, de är klart, klart underskattade. De har gjort det väldigt bra, att förlora mot Östersund och Jönköping är inget att skämmas för. Özcan har verkligen lyckats få ihop det där gänget, det såg lite spretigt ut från början men de jobbar stenhårt och har en hel del individuell kvalitet på flera positioner, och släpper inte in särskilt mycket mål heller.

I Sirius matchtrupp återvänder Christer Gustafsson efter att ha missat matchen mot Degerfors på grund av skada. Även akademispelaren Karvan Ahmadi tar plats i truppen, istället för Kyria Kambusi.

Vi ses på Studan, och går tillsammans för en sjätte raka hemmamatch utan förlust! Uppsala är blåsvart!

>> Köp biljetter (Morsdagserbjudande: Gå 2 betala för 1!)
>> Facebookevenemang

Trupp
1 Andreas Andersson
4 Oscar Pehrsson
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Stefan Silva
11 Jonathan Lundbäck
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
22 Daniel Ahonen
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa
Karvan Ahmadi

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch