Anton Hagberg- Om situationen just nu

  • App
02082021_1627886037.jpeg

Igår kom det nya riktlinjer från Folkhälsomyndigheten som vill att träningsmatcher, tävlingar och cuper skjuts upp och inte spelas. Däremot ska det gå att fortsätta med själva fotbollsträningen. De flesta klubbarna har redan infört restriktioner och nya rutiner för att kunna fortsätta med träningen.

Vi har talat med Sirius naprapat Anton Hagberg om situationen, om skadeläget i truppen och hur han ser på situationen just nu.

” Det är väl bara att försöka förhålla oss till de riktlinjer vi får. Vi kommer ju behöva sätta oss ned och se hur vi går vidare med detta. Idag har vi ju ingen träning men på fredag har vi inplanerad träning. Vi får försöka ta det dag för dag.”

Hur har situationen förändrat ditt arbete med skadade spelare i Sirius?

” Nu behöver spelarna vara bättre förbereda i tid och skicka sms till mig i god tid om vad de behöver hjälp med om det är så att de behöver behandling. De får komma in enskilt, en och en. I omklädningsrummet får vi vara max 5 personer åt gången och så ska vi vara ute så mycket som möjligt.”

Finns det en smärtgräns, en punkt där det inte går att halta fram så här?

”Vad jag göra med spelarna just nu är så klart begränsat. Vi har en enskild del av gymmet där vi kan vara och där är bara vi i Sirius. Vi är tre i den gruppen som jag kör med. Hur ska man göra? Det är klart det finns en gräns där det blir väldigt svårt men som det är nu får vi arbeta med de träningar vi har uppsatta. Jag tar dag för dag.”

Hur är status på Sirius skadade spelare?

” Det ser ganska ljust ut. Vi har ju André Österholm med sitt korsband och så har vi Jonas Lindberg med sin fot. Med Jonas ser det riktigt bra ut. Han kan vara tillbaka i fotbollsträning enligt plan, om fyra till fem veckor. André hoppas vi kan vara igång i början av juli och med Sam Lundholm hoppas vi att han är klar till den allsvenska starten. RÅP har en annan belastning men tränar med laget.”

Törs man se lite ljust på det när det gäller de skadade spelarna? Den försenade starten kan väl vara bra för dem?

” Ja, så kan man absolut tänka. Jag brukar ju alltid ha den tråkiga rollen och att spelarna som jag har är lite deppiga och så där. Nu har vi det nog trevligare på rehaben än på många andra ställen. (skratt).”

Och med Jonas Lindberg kanske inte känner press och stress att komma tillbaka för snabbt?

” Nej, exakt. Så är det ju faktiskt. De får ett större lugn under sin rehab.”

Är det sant att du valde Inters inmarsch-låt i omklädningsrummet första dagen på Studenternas?

”Det är ju en väldigt bra inmarschlåt och man gillade ju Inter när Ronaldo och Figo spelade där och nu har vi ju två halvitalienare i laget så jag tyckte den funkade bra. Dessutom fick vi upplysa en del yngre spelare i laget vilken sång det var!”

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch